Kiszúrod mi a baj ezzel a kitűzővel? Fogadni mernénk, hogy nem!

2015. augusztus 27., csütörtök
Nézd meg jól a képet, és döntsd el, hogy mi a baj a kitűzővel. Fogadni mernénk, hogy nem fogsz rájönni, ha mégis, akkor az válasz megdöbbentő lesz!

A világ érzékelése különböző perspektívákból történik, melyek végigkísérik egész életünket. Ugyanaz a dolog teljesen másként hat, vagy teljesen mást látunk benne, ha máshogy közelítjük meg, máshogy tekintünk rá. Az alábbi képen egy kitűzőt látsz. Szerinted mi a baj vele? Kiszúrod? Fogadni mernénk, hogy nem!

erdekes-kituzo-1

Látszólag az égvilágon semmi különös nincs benne. A "Hope", azaz Remény felirat áll rajta. A reményt már mindenki megtapasztalhatta az életben. Vele kelünk, vele alszunk el, végigkíséri életünk jelentős állomásait, menedéket nyújt a sötét időszakokban.

Ha azonban megfordítjuk a kitűzőt, egy teljesen más perspektívából, teljesen más üzenet tárul a szemünk elé.

erdekes-kituzo-2

Az Adolf szó hallatán mindenkinek ismerős borzongás járja át a testét és lelkét, ugyanis a név utalhat Adolf Hitlerre, akit a legtöbben talán a Föld valaha élt legördögibb emberének tartanak.A jelenségnek egyébként neve is van. Az ambigramma egy olyan tipográfiai megoldás, ahol egy szöveg (szó vagy szavak) valamilyen irányú elforgatása, tükrözése után is olvasható marad. A grafikai alakzat elforgatva ugyanazt, vagy épp az ellenkezőjét jelenti. Hogy ez esetben szándékos volt-e az ambigramma alkalmazása, nem tudjuk.

Mindenesetre ez a kép döbbent rá arra minket, hogy mennyire ne mindegy, hogy milyen nézőpontból nézünk egy bizonyos dolgot, vagy akár élethelyzetet. A pohár félig üres, vagy félig tele van?


Megtekintések száma: 9055

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet