Kitálal a hazai műtősnő: "Az orvosok több millió hálapénzt tesznek zsebre havonta"

2017. augusztus 25., péntek
Kertelés nélkül elmondta, hogy milyen körülmények között és milyen munkarendben zajlik a magyar egészségügy.

A szivárogtató műtősnő szerint elképesztően bizarr dolgok zajlanak az egészségügyben. Az orvosok panaszkodnak, mégis több millió forintot tesznek zsebre havonta.

A műtősnő a neve elhallgatását kérte. Egy vidéki nagyvárosban dolgozik 12 éve műtéti asszisztensként kezdve pályafutását.

Régebben a fizetése 83 ezer forint volt, mára meglehet keresni 250 ezer forintot is. A brutális terhelés, a beosztások és az egyre romló légkör az, ami miatt az egészségügy olyan, amilyen.

"Ha befejeztük az operációt, akkor mindig meg kell számolni, hogy minden eszköz és kendő megvan-e, különben engem vesznek elő. Mi takarítunk ki a műtőssegéddel a műtét után." - mesélte.

"Reggel fél nyolctól kell dolgoznunk fél négyig, azután pedig az ügyeletes műtősnő leváltja a programozott műtéteken dolgozó kollégát. Mivel az ügyelet 24 órás, ezért másnap reggel fél nyolcig dolgozunk, és egy olyan nagy klinikán, mint a miénk, a programozott műtétek után jönnek az ügyeleti műtétek. Legtöbbször ezek egész éjszaka zajlanak, mert a sürgős, napközben érkezett betegeket ilyenkor operáljuk. Huszonnégy óra után, reggel fél nyolckor pedig kötelező hazamennünk, amióta létezik a kötelező pihenőidő. Csakhogy az ügyelet egy részét készenléti időnek minősítették, ami egy hülyeség, hiszen, ha készenlétben vagyok, akkor az azt jelentené, hogy kötelező elérhetőnek lenni telefonon, és ha szólnak, akkor be kell jönni dolgozni." - folytatta.

A műtősnő arról is beszélt, hogy nagyon sok az arrogáns orvos, akik milliókat is zsebre tesznek havonta, mégis sokan panaszkodnak az orvosok elégtelen fizetése miatt.

Egyszerű kiszámolni, egy nagyobb műtétnek ma százezer forint a tarifája, abból napi kettőt simán elvégeznek. Ügyeleti időben pedig műtik a saját betegeiket...

Elmondta, hogy az intézmények felső vezetői nem szoktak és nem is mernek konfrontálódni a felettük lévő körökkel mert féltik az állásukat. Nincs összetartás az orvosközösségen belül, helyette inkább széthúzás és elszeparáció van.

" Mindenki félti a munkáját, és nagyon haragudnak egymásra azok, akik nem kapnak hálapénzt, és azok, akik rendszeresen kapnak." - mesélte.

Ezek az állapotok tényleg tarthatatlanok, de senki sem tesz semmit. Sokak szerint szándékosság van a dologban, és nem véletlen, hogy a magyar egészségügy végig lélegeztetőgépen van tartva, élet és halál között.

OSZD MEG másokkal is!

magyarország magyar feltáró egészségügy


Megtekintések száma: 107429

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet