Kitiltják a 2014-nél idősebb dízeleket a nagyvárosokból? Ijesztő tendencia indulhat meg!

2019. február 11., hétfő




Ennek a dízelautó tulajdonosok nagyon nem fognak örülni. kezdhetünk megszabadulni ezektől az autóktól?

Erre egy bíróság döntés kötelezi a várost – egyelőre nem jogerősen, hogy a 2014-nél idősebb dízelautókat tiltsa ki a területéről.

Az eset Berlint érinti, azonban az ügyből precedens jöhet létre, egy olyan példa, amit mások is követni fognak. - írja a magyarokvagyunk.com.

Egyre több helyen lépnek fel drasztikus szigorral a dízelautókkal szemben, pánikot keltve az ilyen autók tulajdonosai között.

De mi ez az egész? Itt is betilthatják majd őket?

A tartományi rangú város vezetésének tizenegy útszakaszról kötelezően ki kell tiltania az Euro 6-osnál régebbi besorolású dízelmotorral működő autókat és egyéb járműveket, további tizenöt útszakasznál pedig meg kell vizsgálnia, hogy szükséges-e a tiltás a nitrogén-oxidra vonatkozó légköbméterenkénti 40 milligrammos határérték betartásához.

Ezért legkésőbb 2019. március 31-ig át kell dolgozni a levegőtisztasági munkatervet, majd legkorábban két, legkésőbb pedig három hónap múlva be kell vezetni az új szabályokat – áll a berlini tartományi közigazgatási bíróság közleményében, amely a Deutsche Umwelthilfe (DUH) nevű környezetvédő civil szervezet által indított eljárás eredménye, és egyelőre nem jogerős.

Az útszakaszok többsége a város központjában van, köztük a legforgalmasabb belvárosi főutak között számon tartott Leipziger Strassén, és az egyik leghíresebb berlini bevásárlóutcán, a Friedrichstrassén.

Sajnos nagyon is lehetséges, hogyha nem is azonnal, de 5-10 éven belül itt is érvényben lesznek durva szabályozások.

Brüsszel már a napokban kitiltotta a régi dízeleket, és ott ha valaki nem tartja be az előírásokat, akkor több mint százezer forint a büntetése!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes durva botrány


Megtekintések száma: 25532





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet