Kitörés szélén a Yellowstone szupervulkán? Gigantikus repedések jelentek meg a régióban!

2018. július 18., szerda




Egyre nő az aktivitás: robbanásszerű kataklizma határán vagyunk?

Apróbb, sorozatos földrengések tapasztalhatók, melyek 2017 végén kezdődtek először.

Ezzel egy időben pedig megemelkedett a területen lévő tavak savassági szintje, több helyen pedig kén szabadult fel a felszínen alól, egyes helyeken gejzírek törtek elő.

A geológusok szerint ezek mind egyértelmű jelei annak, hogy a Yellowstone szupervulkán ébredezik.

Nemrég egy ennél is riastóbb "tünetről" számoltak be a hírekben.

A Yellowstone közelében lévő Jenny tónál - ami A Grand Teton Nemzeti Parkban található - óriási repedések jelentek meg a felszínen.

Ezek a repedések gigantikusak voltak, több száz méter mélyek, és legalább 10 kilométer hosszúak. - írja a Titokterminál.com.

A Yellowstone vulkánnak két, gigantikus méretű magmakamrája van. Egyes becslések szerint ez a két kamra egyben a világ és a Földbolygó legnagyobb magmakamrája is egyben.

Egyre több vészjósló jel utal arra, hogy ezen a kamrák elkezdtek újra lávával megtelni. Az aggasztó tünetek, melyet az ébredező vulkán mutat, rettegéssel töltik el a környéken lakókat, ugyanis ha kitörne a vulkán 5-600 négyzetkilométeres(!) körzetben mindent felperzselne maga körül.

2016-ban kezdték észlelni azt is, hogy a Shosone folyó - mely a vulkán területén halad keresztül - nagymértékben elkezdett elsavasodni, kéntartalma megnőtt, és olyan magas hőmérsékletű lett, hogy forr benne a víz.

OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa tudomány hihetetlen kataklizma


Megtekintések száma: 20745





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet