Kitörhet a balhé? Amerikai kémrepülőt fogtak az oroszok!

2017. december 29., péntek




Megbízható hírszerzői információk láttak napvilágot. 

A Fekete-tenger felett fogtak el egy kémrepülőt, ami az USA-hoz tartozik. Borzalmas diplomáciai következményei lehetnek?

Olyan dolog, illetve elfogás történt, mely egy diplomáciai háború mellett újra hidegháborús állapotokat robbanthat ki a két szuperhatalom között.

Az orosz hírszerzés egy USA kémrepülőgépet foghatott. Ezt az oroszok is megerősítették. Úgy tudni, hogy egy orosz Szu-30-as mért be egy amerikai repülőt a Fekete-tengeren.

Egy amerikai kémrepülőgépet fogott el egy orosz vadászgép a Fekete-tenger felett – értesült a TASZSZ orosz hírügynökség.

A hivatalos tájékoztatás szerint az eset még múlt szombaton történt, de csak most hozták nyilvánosságra.

A déli katonai körzet sajtószolgálatának tájékoztatása szerint egy Szu-30-as harci gép fogta el az amerikai P–8A Poseidon típusú tengeri járőrrepülőgépet, amely nagy sebességgel haladt az orosz határ felé.

Miután az orosz Szu-30-as azonosította az amerikai kémrepülőt, az azonnal irányt váltott és távolodni kezdett az orosz légtértől.

Éppen ezért nem sikerült teljes mértékben bebizonyítani, hogy az USA valóban kémtevékenységet végeztett-e a repülőgéppel, de nagyon sokaknak erős a gyanúja arra, hogy ez így volt.

A Pentagon szóvivője Michelle Baldanza a CNN-nek nyilatkozva elmondta, hogy az amerikai gép végig a nemzetközi légtérben maradt és nem tett semmi olyat, ami indokolta volna az orosz harci gép reakcióját.

Sokak szerint ez a macska-egér játék már régóta folyik az oroszok és az amerikaiak között, de egyes elemzők és diplomáciai szakértők arra figyelmeztettek, hogy ez igen veszélyes, mivel a helyzet mindkét fél között könnyen elmérgesedhet.

OSZD MEG másokkal is! 

érdekes érdekesség politika háború


Megtekintések száma: 75246





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet