Kitört Vuhanban a pokol: szándékosan fertőzik meg egymást a koronavírussal az emberek

2020. január 29., szerda
Sokkal rosszabb a helyzet, mint bárki gondolná - állítják a városban élők. Egy apoalipszishez kezd hasonlítani, mindne és mindenki megőrül!

Szándékosan fertőzik meg egymást a koronavírussal az emberek, legalábbis ezt állítja egy 23 éves vuhani tanítónő, aki szerint a helyzet sokkal rosszabb, mint azt bárki is gondolná 

– írja a Metro.

Jessika Bailing eddig mindössze kétszer hagyta el a lakását a karantén életbe léptetése óta, ám elmondása szerint a város teljesen leállt: az utakon nem járnak autók, megszűnt a tömegközlekedés.

„Amikor először kiléptem a lakásból, épp a fogorvoshoz kellett mennem, de csak miután odaértem, akkor szembesültem azzal, hogy az egész rendelő ki van halva. 

A második alkalom pár napja volt, kifogytam az élelmekből, ezért muszáj volt elmennem bevásárolni, de rettenetes volt” – fűzte hozzá a 23 éves tanítónő. 

„A boltok teljesen ki lettek fosztva, zöldségeket, tejtermékeket, húst, vagy arcmaszkokat ma már nem lehet kapni. Úgy tudjuk, a vírus egy rövid ideig képes életben maradni különböző tárgyak felületén is, ezért hazaérés után mindent alaposan le szoktunk mosni. Legtöbbször még a bejárat előtt levesszük a ruháinkat, amit utána azonnal ki is mosunk.”

Jessika szerint néhány fertőzött nem törődik a vírus veszélyeivel, sőt, azon vannak, hogy minél több egészséges embert fertőzzenek meg. 

„Sok olyan esetet hallottam, amikor a beteg levette az arcmaszkját és vizsgálat közben, majd egyszerűen arcon köpte az orvost...” – mesélte a tanítónő, aki néhány napja a saját szemével látta, ahogyan egy férfi végigköpködi egy társasház liftjének gombjait.

A kialakult helyzetért a lakosok többsége a várost hibáztatja, szerintük már sokkal hamarabb, valamint szervezettebben kellett volna bevezetni a karantént.

Mivel jelenleg sem a taxik, sem tömegközlekedési eszközök nem járnak a városban, az autóval nem rendelkező orvosoknak néha több órát kell gyalogolniuk ahhoz, hogy hazaérjenek.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Blikk


Megtekintések száma: 40588

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet