Kíváncsi vagy, hány tonnát termel az emberiség?

2016. december 11., vasárnap
A Leicester Egyetem kutatói érdekes számításokkal rukkoltak elő, melyek alapján kiszámolták, hogy az emberiség hány billió tonna dolgot hozott már létre a világtörténelemben.

A kutatók arra a kérdésre keresték a választ, hogy vajon mennyit nyom a Föld technoszférája, vagyis az emberiség hány tonna dolgot termelt eddig.

Ebben benne vannak többek között az épületek, a hidak, az utak, de a ruhák és a könyvek is.

Rendkívül sok dolgot termelt ugyanis az emberiség. Ezeknek a dolgoknak a termelése már sokszáz évvel ezelőtt megindult, de az ipari forradalom hajnalán indult meg igazán ezeknek a termelése

Azért volt érdekes és fontos a számítás, mert ezzel a kutatók képet kaphattak arról, hogy az emberiség mennyi technológiai „hulladékot” termelt eddig.

Persze a hulladékot itt képletesen kell érteni, mert bár ezen technológiai tömeg egy része valóban később hulladékká válik, addig viszont a technoszféra része marad.Ezt a kérdést már számos kutatás során vizsgálták, ezért a szakembereknek ezúttal csak összesíteniük kellett az eredményeket.

Az összegzés szerint pontosan 30000000000000000 kilót, vagyis 30 billió tonna dolgot hoztunk eddig létre. A kapott eredmény alapján a Föld minden négyzetméterére több mint 50 kilogramm jut.

tudomány érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 59434

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet