Klausztrofóbiás vagy? Akkor ezt ne nézd végig!

2016. november 13., vasárnap
Néhány búvár merül le egy víz alatti nagyon szűk kis barlangjáratba, ahol annyira kicsi a hely, hogy a búvárnak maga előtt kell tolnia az oxigénpalackjait, és a sisakját is le kellett vennie. Vigyázat, csak olyanok nézzék végig a videót, akik nem küzdenek klausztrofóbiával!

Elképesztő, hogy az ember hová el nem jut, hová be nem fér. Manapság, a robotok és egyéb apró, automatizált szerkezetek világában még mindig akadnak olyan bátor és kalandvágyó búvárok, akik lemernek merészkedni olya szűk helyekre, ahol még egy kisállat is képes lenne beszorulni, ha nem vigyáz.

Az ilyen profi búvárok természetesen komoly kiképzést kapnak, mire végrehajthatnak egy ilyen nagyon veszélyes merülést.

Ugyanis gyakran fennáll a veszélye annak, hogy valahová beszorul valaki, és hosszabb időre is ott ragad. Ilyenkor vészesen megy az idő, hisz az oxigén is fogy.

Ha valakit nem sikerül időben kiszabadítani, akkor gyakorlatilag a víz alatti barlang mélyén leli halálát.

Szerencsére az ilyen esetek elég ritkák, de történtek már tragédiák a szakmában. Az egyik ilyen híres eset Floridában történt meg, 2010. augusztus 18-án, amikoris egy bizonyos Ben McDaniel tűnt el a Vortex Spring nevezetű víz alatti barlang sötétjében.

Az eset olyan rejtélyes volt, hogy még a férfi teste sem került végül elő soha, így rengeteg összeesküvés elmélet született arról, hogy hogyan, és hová is tűnt el, és hogy valóban a barlangban lelte-e halálát, de a legújabb vizsgálatok végül azt állapították meg, hogy a férfi túlságosan mélyre merült, és már nem tudott visszajönni.

A barlang olyan mély, hogy az utána küldött legprofibb búvárok egyike sem volt képes odáig lemerülni, ameddig Daniel lemerült, így a teste, vagy testének maradványai soha ne fognak előkerülni.

Szerencsére ha a szükséges óvintézkedéseket megteszik a búvárok, akkor nagyrészt elkerülhetőek az ilyen, és ehhez hasonló tragikus balesetek.

A videót megnézve bámulatos, ahogy a szűk hellyel ezek az emberek gazdálkodnak. Megtanulnak ugyanis a legapróbb helyekre is beférkőzni, időnként akár saját testük egyes szegleteit kicsavarva átjutni a sziklákkal tarkított szűk járatokon.
A videón látható búvárnak még az oxigénpalackokat is le kellett vennie, és maga előtt tolnia, hogy előrébb jusson.

Végül már ez sem volt elég, és a sisakjától is meg kellett szabadulnia az előrehaladás érdekében. Egy biztos: ezek a búvárok egyáltalán nem klausztrofóbiások!

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen emberek klausztrofóbia


Megtekintések száma: 102483

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet