Klímakáosz: másfél méternyi jégeső zúdult le az égből 15 perc alatt! - VIDEÓ

2017. október 30., hétfő




Nem akármit vettek filmre… Ha ezt nem látod el sem fogod hinni. Egyre durvul a globális éghajlat?

Egy igazi katasztrófafilmbe illő jelenet játszódott le az utakon, melyet filmre is vettek. A szemtanúk ugyanis alig akartak hinni a szemüknek.

15 perc alatt ugyanis annyira jégeső leesett, hogy közel másfél méter magasan ellepte az utat és az autókat.

Az esetről készült felvételek azóta bejárták az internetet, és mindenki újra aktuálissá tette a kérdést: meddig folytatódik az extrém mértékű időjárás változása?

Lesz-e megállás, vagy vészesen robogunk egy olyan világ felé, melyben az ilyen és ehhez hasonló jelenségek mindennaposak lesznek?

Nyáron például drasztikus hőhullám sújtotta az országot, de már most azt mondják az előrejelzések, hogy a jövő évi nyár is újabb rekordokat fog majd megdönteni.

Az időjárás egyre szélsőségesebb, ezt ma már senki sem vitatja.

Ahogyan azt sem, hogy valamit tennünk kell, különben az ehhez hasonlító természeti és időjárási katasztrófák jóformán mindennaposak lesznek.

Az alábbi videót Argentínában rögzítették 2017 október 16-án.

Joggal mondható, hogy senki sem volt felkészülve erre...

"Olyan volt, mintha egy apokaliptikus filmjelenetben lettünk volna. Ki sem tudtunk szállni az autóból, de nem is tettük volna, annyira esett a jég az égből!" - mesélte egy kocsiban rekedt szemtanú.

La Cruz városát is teljesen ellepte a jég, derült égből villámcsapásként jött a vihar, ami óriási anyagi károkat okozott az autósoknak és a városnak is.

Volt, aki meg is sérült, ugyanis a szabad ég alatt érte a vihar.

Egy fa alá tudott bemenekülni, de nem úszta meg a nyakába zúduló jégesőt. Őt kihűléssel szállították kórházba, de sikerült stabilizálni az állapotát.

OSZD MEG másokkal is!

hihetetlen klímaváltozás időjárás vihar jégeső


Megtekintések száma: 80639





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet