Klímakatasztrófa: A Pentagont nem érdekli, mert már rég felkészült a jövőbeni szélsőséges időjárásra?

2017. július 3., hétfő




Sokak szerint Trump nem véletlenül rúgott fel minden jogi és etikai szabályt a klímaváltozás elleni harc terén. Szándékosan akarják a szakadék szélére sodorni a bolygót?

Az amerikai elnök ámokfutása nemrég kezdődött, és már megválasztása utáni hetekben is sokan azon aggódtak, hogy milyen szélsőséges nézetekkel rendelkezik a klímaváltozás ügyében.

Trump ugyanis egyszerűen azt vallotta, hogy nem létezik a jelenség, és valójában annak idején Kína találta ki az egészet, hogy Amerika gazdaságát és olajiparát visszafogja.

Azonban az mára már mindenki számára egyértelművé vált, hogy még ha részben egyes hírek valóban fel is vannak a médiában fújva az időjárással kapcsolatban, tény, hogy változik, méghozzá igen szélsőséges irányban.

Egyre melegednek bizonyos területek, míg máshol komoly áradások veszélyeztetik a lakosságot és a mezőgazdasági termelést.

A klímaváltozás pedig olyan kiszámíthatatlan időjárást szül, mely rengeteg országot fog tönkre tenni a jövőben.

Egyre többen vélik úgy, hogy mivel már a saját bőrünkön lehet érezni a felelőtlen klímapolitika következményeit, Trump döntése nyomán - hogy felrúgja a teljes klímaegyezményt - egy olyan kataklizmikus eseménysort indíthat el, melybe a bolygó lakossága belepusztulhat, és az ökoszisztémát is összeomlasztja.

Egy klímakatasztrófa előtti szakadék elé sodorta az amerikai elnök a világot, annak ellenére, hogy a világot megkérdezte volna erről. Mivel ő nem kíván ellene küzdeni, mert az olajipari érdekek, és a pillanat uralása sokkal fontosabb, így az számára és a világhatalmi elit számára már másodlagos, hogy ezzel a bolygót gyakorlatilag halálra ítélik.

Pedig eddig a világ kitartóan küzdött a klímaváltozás katasztrófájának megakadályozása ellen.

Minden ország vállalt valamit tavaly: az USA azt, hogy 2025-re legalább 26%-kal csökkenti kibocsátásait, Kína pedig 2030-ra legalább 40%-kal csökkenti az egységnyi GDP-re jutó kibocsátást. Az EU (és benne Magyarország) azt vállalta, hogy 2030-ra legalább 40%-kal csökkenti kibocsátásait.

A jelek szerint azonban Trumpot, és a Pentagont mindez nem érdekli. Hogyan azért nem, mert amúgy is a kezükben van a HAARP, globális időjárás befolyásoló fegyver, amivel megteremthetik Amerika vidékein a termeléshez, és élhető élethez szükséges körülményeket, vagy amiatt, mert szimplán tesznek a környezetre, nem tudni, de abszolút nem érdekeltek abban, hogy a Föld klímája helyreálljon.

Mindez ezért tragikus, mert a mostani civilizáció megőrzéséhez szükséges éghajlatnak már nincs négy elpocsékolható éve. Párizsban abban állapodott meg a világ, hogy jóval 2 °C alatt tartják az éghajlatváltozás mértékét. Ez is durva lesz, de talán még kibírható.

A szép szavak ellenére a konkrét nemzeti kibocsátási-csökkentési vállalások olyan gyengék, hogy inkább a katasztrofális 3,5 °C a valószínű. Így, hogy az USA nem tartja be a saját vállalását, akkor ennél is rosszabb lesz a helyzet.

A jelenlegi tendenciák szerint a klímaváltozás még a fejlett országokat is destabilizálhatja.

2150-re a globális átlaghőmérséklet emelkedése elérheti, sőt, meg is haladhatja a 4 Celsius fokot. Ez azt jelenti, hogy már ebben az évszázadban a lehető legrosszabb következményekkel kell szembe néznünk.

A közvetlen következmények között a halálozásokkal járó hőhullámokat, extrém szárazságot és az ennek következtében fellépő terméskiesést kell majd elviselnie az emberiségnek, egy olyan világban, mely leginkább a pokolhoz válik hasonlatossá Amerika könnyelműsége jóvoltából...

OSZD MEG másokkal is!

globális klímaváltozás tudomány globálsi felmelegedés trump


Megtekintések száma: 76041





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet