Klímakatasztrófa: az időjárás és a globális klíma kezd teljesen felborulni?

2019. május 26., vasárnap




Már a meteorológusok sem tudják biztosra, mi vár ránk!

100 milliméteresnél nagyobb eső, egy napos durva szélviharok, állandósuló hideg, aztán hirtelen visszatérő nyárias meleg.

Az elmúlt hetek, hónapok időjárása olyan fordulatokat vett, ami korábban nem volt jellemző.

A meteorológusok és az átlag ember is azt kérdezi: mi történik pontosan, és milyen aggasztó folyamatokra hívja fel ez a szemmel látható változás az egész világot?

Több ízben számoltunk már be az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyokról.

Mert az nyilvánvaló, hogy itt valami történik, közvetlenül a fejünk felett.

Az emberek sem nyaralni, sem a sarki közértbe nem tudnak ma elmenni csak úgy, mert senki sem tudja, hogy milyen időre számítson.

Az egyik pillanatban még süt a nap, aztán alig 20 perc múlva már zuhog, mintha dézsából öntenék. A szélcsendet pedig alig negyed óra alatt orkánok váltják.

Az elmúlt napokban pedig szürreálisnak ható időjárási és égi jelenségek hívták fel szintén a figyelmet arra, hogy az időjárási folyamatok ijesztő változásban vannak.

Az elmúlt hetekben Romániában tornádó alakult ki, melyről több látványos és ijesztő felvétel készült.

A napokban Magyarországon dupla szivárvány alakult ki, de Miskolc felett felhőtölcsér is létrejött, itt kis híján szintén egy gyönge tornádó alakulhatott volna ki.

Ezek az éghajlati jelenségek egyre katasztrofálisabb hatással fognak járni.

Szélsőségessé válik minden, és a jövőben egyre kevésbé lehet "kiszámolni", hogy milyen idő várható - hívták fel egyes hazai szakemberek a figyelmet.

Hogy mi vár Magyarországra az elkövetkező években, ha ezek a tendenciák folytatódnak, azt most még nehéz megjósolni - írja a magyarokvagyunk.com.

Egy azonban biztos: fokozódni fognak a jelenségek.

Vagyis egyre több extrém hidegrekordra, és melegrekordra kell majd számítani, hőhullámokkal terhelt brutálisan meleg nyárra, és időnként extrém időjárási anomáliákra, mint az özönvíz szerű esőzések, kisebb forgószelek, tornádók.

Ezek pedig mind az emberek közérzetére, mind pedig a hazai mezőgazdaságra negatív hatással lesznek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen


Megtekintések száma: 51584





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet