Klímaváltozás: Olyan meleg van Ausztráliában, hogy az emberek autóikat használják hússütésre

2019. december 17., kedd




Egy ausztrál férfi, Stu Pengelly úgy döntött, hogy december 13-án, pénteken kísérletként egy 1,5 kg-os sertéshúst hagy járműve belsejében, és megnézi, hogy mi történik vele.

A nap folyamán figyelemmel kísérte az autó belső hőmérsékletét, és már reggel 7-kor 30°C-ot mért, délután 1 órára pedig már 81°C-ra emelkedett az autó belsejében a hőmérséklet.

A húst – melyet egy fémtálcára helyezett el az első ülésen – 10 órával később vette ki az autóból gyakorlatilag fogyasztásra alkalmas állapotban. 

Ez azért is lepte meg nagyon, mert kocsijának sötétítettek az ablakai, ráadásul egy „nagy rozsdanyílás” is van a tetőn, tehát a legtöbb jármű valószínűleg ennél még gyorsabban melegít.

A férfinak a kísérlettel egyébként az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy milyen veszélyekkel járhat a gyermekek vagy állatok autóban felejtése. 

Délután egykor már 80 fok felett volt a hőmérséklet az autóban.

Azt mondta: 

„ A kísérlet egy figyelmeztetés mindenki számára, hogy még véletlenül se hagyjanak semmi értékeset a forró autóban egy percre sem, ugyanis végzetes következményei lehetnek.”

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen klímaváltozás


Megtekintések száma: 84175





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet