Kocsonyaszerűen lötyög a föld az Aberdeen parkban

2016. november 25., péntek
A skót parkban kocsonyaszerűen remeg, hullámzik a föld, ha rálépnek. A megdöbbentő jelenségről egy kutyasétáltató töltött fel videót!

Egy rendkívül érdekes rejtély övezi az Aberdeen parkot Skóciában. A park egyik részén ugyanis nem olyan szokványos a talaj szerkezete, mint amit az ember megszokott.

Sokkal képlékenyebb, és ha rámegy az ember, olyan, mintha vízágyon sétálna. A talaj kocsonyaszerűen remeg, és hullámzik. A jelenség egyszerre látványos és nagyon ijesztő.

A természetfelettinek ható dologról még videót is töltött fel az egyik kutya sétáltató, aki arra sétáltatta kutyáját, amikor feltűnt neki, hogy szokatlanul „imbolyog” a talaj.

Ezután a videó megosztón elterjedve, a helyiek között futótűzként végigfutva az információ hamar új látogatókat vonzott az ominózus helyhez. Az emberek trambulinnak kezdték használni ezt a valamit, bár sokáig nem lehetett tudni, hogy mi okozza ezt a különös anomáliát.

Rengeteg különféle elmélet született arra vonatkozóan, hogy miért lett ilyen a talaj. Egyesek szerint valamilyen kocsonyás anyag, talán vegyi anyag rakódott le a talaj alatt, míg mások egy különös, ismeretlen élőlény ténykedésének eredményének tulajdonították a kocsonyaszerűen lötyögő talajt.

A teóriák egyike se sem járt elég közel a megoldáshoz, melyet egy geológus professzor magyarázott el a közvéleménynek az esettel kapcsolatban.

John Howel szerint a jelenség nagyon ritkán alakul ki, ezért is keltett ekkora feltűnést a megjelenése. Lényegében az váltja ki a különös, kocsonyás állagot, hogy a vastag, összefüggő fűréteg alatt a talajban rengeteg víz gyűlik fel, egyfajta sáros réteget alkotva.

Mivel a fű rétege nagyon egybefüggő, a talaj legfelső rétegét egyben tartja, mint egy takaró, azonban alatta a föld teljesen instabillá válik, és hullámzani, imbolyogni kezd.

Ezáltal olyanná válik, mintha valóban egy vízágyon lépkedne az ember. Különféle pázsitos területeken, golfpályákon szokott előfordulni hasonló.

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 9840

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet