Kőkörök bizonyítják, hogy egy 5000 évvel ezelőtti civilizáció már tisztában volt a bolygók együttállásával

2023. december 8., péntek




Bizonyítékot találtak rá, hogy a Callanish-kőkörként - vagy állókövekként - is emlegetett formációk, melyeket 5000 évvel ezelőtt építettek - 500 évvel a Stonehenge előtt - a Nap és a Hold együttállását ábrázolta. Vagyis az akkori civilizációnak zavarba ejtően pontos csillagászati ismereteik voltak. De honnan?

Ausztrál kutatók olyan letagadhatatlan bizonyítékot találtak, mely arra enged követeztetni, hogy a Callanish-állókövek meghatározott céllal, pontos csillagászati ismeretek birtokában épült.

Azonban az egészben az a megdöbbentő, hogy 5000 évvel ezelőtt az állóköveket a helyükre rakó civilizáció pontos - vagy talán pontosabb - csillagászati ismeretekkel rendelkezett mint a mai modern élő ember.

Az is érdekes, hogy 500 évvel előbb készült el a Callanish-állókő együttes, mint a híres Stonehenge.

A Skóciában található monumentális alkotás kifejezetten zavarba ejtő bizonyítéka annak, hogy a régi idők emberei mekkora ősi tudással rendelkeztek, A kérdés csak az, hogy pontosan honnan volt ez a tudás...

Már régebb óta is sejteni lehetett a rendeltetését, hiszen különféle bizonyítékok álltak rendelkezésre, miszerint az építők csillagászati jelenségek alapján tájolták be a kőkört és a kőszobát.

A kriptától nyugatra eső oszlopsor a naplemente pontos irányát mutatja napéjegyenlőség idején.

De valószínű, ezek a kőtömbök egyfajta gócpontként is szolgálták a helyi közösséget, valamint vallási szerepük is lehetett.

A sok kutatás most meghozta az eredményét, mert kiderítették, hogy a kövek elhelyezése, és tájolása egyértelmű kapcsolatban áll a csillagokkal, és a csillagászati ismereteinkkel, a Nap, és a Hold viszonyával.

Ami külön titokzatos, hogy Stennessben is találtak hasonló állókövekből felépített kőkört, ami elhelyezését tekintve pontosan a Callanish-állókő csoport fordítottja.

A kövek állásából aztán mindkét helyen sikerült meghatározniuk azokat a pontokat, melyek a Napot és a Holdat hivatottak szemléltetni.

Az asztrológiai utalás tehát egyértelmű, ahogyan az is, hogy ezek a kőkörök egyfajta kozmikus csillagtérképek lehettek.

Már csak az a nagy kérdés, hogy az ehhez szükséges tudás honnan volt meg az építőknek...

A misztikum

Sokan ősi idegenek segítségét és tanítását sejtik a dolog mögött, hiszen nem ez az első esete és iskolapéldája annak, hogy egy nagyon ősi, viszonylag primitív civilizáció olyan dolgok ismeretében legyen, melyre a modern tudomány is csak néhány évtizede, évszázada jött rá.

callanish-allokovek

A kőköröket építőknek kapcsolatuk volt olyanokkal, akik pontosan tudták, hol helyezkedik el a Föld, a Nap, és a Hold.

Korábban a Dogon-törzsről derült ki, hogy olyan viszonylatban ábrázolták a Szíriusz-csillagképet, melyre a modern ember is alig néhány évtizede jött rá.

Azt is nagyon jól jól tudják, hogy a Szíriusznak, az égbolt legfényesebb csillagának van egy társcsillaga, amely kicsi, sűrű és rendkívül nehéz, ráadásul puszta szemmel láthatatlan.

[caption id="attachment_5621" align="aligncenter" width="740"]dogon-falrajzok Dogon falrajzok[/caption]

És ez pontosan így is van. Az eset különlegessége az, hogy a társcsillag létezését a nyugati csillagászok csak a 19. század közepén kezdték sejteni, részletesen pedig csak az 1920-as években írták le, lefényképezni pedig az 1970-es években sikerült.

Az tehát szinte egyértelmű, hogy idegen lények vagy egy idegenek által adott tudás játszott közre az emberiség akkori csillagászati ismereteinek meglétében.

Azért készíthettek fel minket, mert az emberiség fejlődését akarták szolgálni, és azért, hogy itt hagyják lábnyomukat az emberiség tudásanyagában, hogy egy napon majd ezt a rengeteg információt megfejtve és feldolgozva a csillagok közé tudjunk lépni, és találkozni tudjunk velük.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek


Megtekintések száma: 131403





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet