Komoly előjelek: 1992 óta először vannak 24 órás készenlétben az amerikai nukleáris bombázók!

2017. október 24., kedd
Bekövetkezik az elkerülhetetlen? Észak-Korea mozgósította a hadseregét, akárcsak az USA és Dél-Korea!

Az USA kormányához és a légierőhöz közelálló források is megerősítették, hogy Amerika komolyan készül egy esetleges nukleáris háborúra.

Arról van szó, hogy mind az előkészületeket tekintve, mind biztonsági szempontból készen állnak arra, ami sokak szerint bizonyosan be fog majd következni.

Mégpedig egy nukleáris háborúra Észak-Koreával.

Ez pedig feltehetően egy harmadik világháborúvá duzzadhat majd az elkövetkező hónapokban, években - állítják egyes elemzők.

1992 óta először rendelték el, hogy az USA nukleáris bombázó repülőgépei 24 órás készenlétben legyenek.

Ilyenre még nem volt példa a hidegháború vége óta.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Észak-Korea és Amerika között már rég kialakult egyfajta hidegháborús légkör. Gyakorlatilag mindenki a tűzparancsra vár, hogy kezdetét vegye korunk nagy háborúja.

Nem csak arról van szó, hogy az USA készülődik. Dél-Korea is elkezdte mozgósítani a csapatait. Korábban pedig arról szóltak a hírek, hogy egy olyan elitalakulatot hoznának létre, ami Kim Dzsongun megölését tűzné ki célul.

Mindeközben Észak-Koreában is nagy fokú katonai aktivitást figyeltek meg a napokban.

Nagyon sok politikai elemző szerint Trump és kim Dzsongun harcából és személyes konfliktusából adódóan aligha van már esély arra, hogy a felek leüljenek tárgyalni egymással.

Így marad az, ami elkerülhetetlen. Ráadásul az amerikai elnök többször hangoztatta azt, hogy bár türelme végtelen, Észak-Koreával kapcsolatban már csak egyetlen megoldás van: a háború, mely során eltörölnék, porig rombolnák.

Bár Észak-Korea hadserege fejletlenebb, mint az USA-é, mégis komoly erőt képvisel, és nem szabad alábecsülni. Annál is inkább, mert minden hivatalos adat szerint Észak-Koreának van a legnagyobb hadereje.

Összesen 9,5 millió bármikor bevethető katonáról van szó.

Mindemellett, ha kilövik a ballisztikus rakétákat, csak 50% az esélye, hogy azok kivédhetők. Vagyis 10 kilőtt rakéta esetén 5 biztosan eltalálja a célpontot…

Ezt Amerika nagyon jól tudja, és a nagy kérdés, hogy meg fogja-e reszkírozni azt, hogy a diktatúra lőjön először, vagy pedig ahogyan sokan sejtik, egy megelőző invázióra készülnek...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség harmadik világháború észak-korea háború


Megtekintések száma: 182443

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet