​Koronavírusosak lettek a fagyik Kínában: új terjedési módja lehet a vírusnak?

2021. január 17., vasárnap




Három kínai fagylalt-féle pozitív koronavírus-eredményt mutatott. 

Az egészségügyi hatóságok megpróbálják felkutatni azokat az embereket, akik az érintett jeges finomságokkal kapcsolatba kerülhettek.

Az északi Tianjin községben összesen 4836 doboznyi fagylalt fertőződhetett meg, amelyekből 2089 darabot lezártak, és megfigyelés alatt tartanak – írja a Daily China nyomán a Ladbible bulvárlap.

A hatóságok jelenleg 65 doboz fagyit vizsgálnak, amiket a helyi piacon értékesítettek, és a csütörtöki teszten pozitívak lettek a koronavírusra. 

A termékeket ukrajnai tejpor és savópor felhasználásával készítették.

A koronavírus képes a fagylaltban is fennmaradni, ugyanis a hideg tárolási hőmérséklet és a zsírtartalom kedvező életfeltételeket nyújtanak neki.

Dr. Stephen Griffin, a Leeds-i Egyetem virológusa szerint ez egy egyszeri és kivételes eset, amivel nem szabad pánikot kelteni az emberekben.

A fertőzöttség egyetlen szintje sem fogadható el, és mindig aggodalomra ad okot, de valószínűnek tartom, hogy ez a gyártóüzemben felmerülő probléma következménye, és a gyári higiéniára vezethető vissza.

Az édességet árusító Daqiaodao Food 1662 alkalmazottja karanténban van, ebből 700-an már negatív tesztet produkáltak, a fagylaltot vásárlóknak pedig azt mondták, hogy figyeljék az egészségi állapotukat, és probléma esetén tájékoztassák a szakembereket.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3674





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet