Következnek a végidők? Eldeformálódott XXII: János pápa bebalzsamozott keze!

2019. augusztus 16., péntek




Sokan megijedtek, és míg egyesek szerint egy bizarr jelenség csupán, mások úgy vélik, hogy az eljövendő nehéz idők jele...

A hőség miatt deformálódott XXIII. János pápa bebalzsamozott keze, megolvadt a viasz a 2014-ben szentté avatott pápa kezén, írta a Correre della Sera. 

A Vatikán az egykori pápa holttestét egy üveg szarkofágban Rómából a Lombardia régióban, Bergamo megyében lévő szülőhelyére, Sotto il Montéba szállíttatta. 

A közeli Seriatában a szarkofágot hívőknek is megmutatták, többek között a bergamói börtönben is láthatta 200 fogoly.

Először napvilágot láttak olyan hírek, főleg mélyen vallásos emberek véleményével, hogy a kéz megolvadása valójában a végidőket jelzi előre.

"Ez egyfajta intelem a jövőre nézve" - állították többen.

Tény, hogy könnyen és akaratlanul is az emberben felvetődnek ilyen olvasatok is a bizarr jelenség kapcsán, de valójában van rá tudományos magyarázat, amiről az egyházmegye főtitkára be is számolt.

A magas hőmérséklet miatt a kézen lévő vékony viaszréteg megolvadt, erősítette meg Giulio Della Vite, Bergamo egyházmegye főtitkára. 

A szarkofág belsejében argongázzal akadályozzák meg a holttest oxidációját és bomlását. 

A Seriatéból Bergamóba vezető úton az üvegkoporsó egy nyitott járművön haladt át az embertömegen. „Jeget tettünk a koporsó alá. De nem számítottunk ennyi emberre, az autó csak lassan tudott haladni a napon" 

– mondta Della Vite.

A koporsó június 10-ig marad az egykori pápa szülőhelyén, majd utána, a Vatikánban hozzák helyre a kezet.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 273504





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet