​Közel 50 év után megfejtették a zodiákus gyilkos titkos üzenetét

2020. december 13., vasárnap




Ami az FBI-nak nem sikerült, az három független kódfejtőnek igen.

51 év után sikerült megfejteni Amerika egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa, a zodiákus gyilkos kódolt üzenetét, amit még 1969-ben küldött három helyi lapnak

- írja a San Francisco Chronicles.

A zodiákus gyilkos a hatvanas évektől tartotta rettegésben Amerikát, bizonyítottan 5 embert ölt meg, kettőt pedig megsebesített, ő maga azonban 37 gyilkosságot vallott be.

"Az elkövetőt a mai napig nem kapták el, pedig szeretett hallatni magáról: gúnyt űzött a rendőrségből, tevékenykedése alatt több levelet is írt a rendőröknek és különböző újságoknak.

Ezeket azonban általában kódolva küldte, amelyeket aztán időről időre sikerült megfejtenie valakinek.

A máig megoldatlan ügy természetesen évtizedekkel később is foglalkoztatja az embereket, David Oranchak kódfejtő például 2006 óta dolgozik az 1969-ben küldött 340 jelből álló üzeneten. 

Sam Blake ausztrál matematikussal és Jarl Van Eykcke belga üzletemberrel kiegészülve nemrég sikerült feltörni az üzenetet, amelyet át is adtak az FBI-nak, amely megerősítette a valódiságát. 

Közleményükben azt írják, hogy mivel még mindig egy folyamatban levő ügyről van szó, nem nyilatkoznak a további részletekről.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 3345





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet