Közeleg az atomháború? Már Franciaország is erre készül!

2018. január 23., kedd
A sakkbábuk elkezdtek elhelyezkedni a sakktáblán. Kitörhet a nagy háború?

Lehet, hogy nagyon nagy a baj, és a világon érzékelhető egyre inkább kicsúcsosodó fegyverkezési verseny előre jelez valamit?

Emmanuel Macron francia elnök ígéretet tett arra, hogy modernizálja az ország nukleáris elrettentő-erejének két fő komponensét – áll az elnöki hivatal közleményében.

Franciaország a világ harmadik atomhatalma, Oroszország és az Egyesült Államok után.

Sokak szerint oka van annak, hogy elkezdte ezt a lépést, és nem csak megelőzési és óvatossági okokról van szó.

Franciaország nukleáris elrettentés kapacitása lehetővé teszi számára a szabad cselekvés és a stratégiai autonómia megőrzését…

Ezért szándékában áll modernizálni ezt a két komponenst, melyek komplementaritása megkérdőjelezhetetlen – a tengeri erők, melyek megvédenek minket bármely nemvárt meglepetéstől, és a légi komponens, amely láthatatságából adódóan a párbeszéd és elrettentés részét képezi” – mondta a francia elnök.

Macron hangsúlyozta, hogy az elrettentés az ország védelmi stratégiájának kulcsfontosságú része maradt az elmúlt 50 év során. Elmondása szerint a francia fegyveres erők reagálási képességét a legmagasabb szinten tartják.

A harmadik világháború elkezdődik lassan, erre lehet következtetni egyes elemzők szavaiból.

Mások úgy vélik, hogy bár a háború még nem kezdődött el, de nagyon közel van, és nem véletlen, hogy a világ számos nagyhatalma elkezdett helyezkedni és felkészülni.

A kérdés csak az, hogy kik között és pontosan hol fog kirobbanni.

Nos, az elemzések azt mutatják, hogy a legvalószínűbb az, hogy valahol a Köze-Keleten, esetleg Európában az iszlám miatt, illetve Észak-Korea és a világ között alakulhat ki egy nagyobb mértékű fegyveres konfliktus.

Az atomfegyverek bevetése a legutolsó lehetőség lesz észérveken túl, mert szinte minden nagyhatalom tisztában van vele, hogy ezzel a bolygót is képesek lehetnek teljesen elpusztítani...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség összeesküvés politika harmadik világháború háború


Megtekintések száma: 19180

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet