Kozmikus cunami söpör végig a kozmoszban: veszélyben a Föld??

2023. szeptember 20., szerda




Egy gigantikus kozmikus gázokból álló megacunami söpörhet végig a világegyetemben - állítják a csillagászok.

Megdöbbentő állítással álltak elő egyes csillagászok, akik azt állítják, hogy egy a Tejútrendszernél kétszer nagyobb, kozmikus gázfelhőből álló hullám söpörhet végig minden galaxison.

Ez a kataklizma hozzánk is eljuthat, és akár veszélyeztetheti is a Naprendszert és a Földet.

Az extrém forrónak számító gázfelhőt egy tőlünk nagyon távol eső régióban fedezték fel, közel 200.000 fényévnyire.

A területen eredetileg egy kisebb galaxis száguldhatott végig, egyfajta gáz elszabadulást okozva, mely kozmikus méretűvé nőtte ki magát.

A Perseus csillagképben talált gázfelhő óriási kilökődés hullámot indított el, és bár még mindig abban a régióban található meg, az előzetes számítások szerint egyre terjed az univerzumban.

Olyan ez, mintha egy cunami indult volna meg valamelyik pontjáról a Földnek, csak itt alig van oylan erő, mely képes lenne csökkenteni a gázfelhő elemi erejét, így gyakorlatilag az egész világegyetemet bejárhatja.

Kisebb eltolódásokat, változásokat észleltek a NASA szakemberei ebben a struktúrában, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy a gázfelhő egyre inkább terjed.

Senki sem tudja, hogy pontosan mi válthatta ki, vagy hogyan ment végbe ez a "robbanás". Egyes elméletek szerint köze van a feketelyukakhoz, míg mások teljesen másképpen vélekednek erről.

Egy bizonyos: a mi életünkben még nem kell tartanunk tőle. Több milliárd év múlva érne ide, akkorra viszont komoly kataklizmát okozhat, és ha nem készül fel rá a jövőbeli emberiség, elsöpörheti a nyomunkat az univerzumból.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás világvége globális kataklizma


Megtekintések száma: 474951





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet