Kozmikus rejtély Szenenmut szent sírhelyének mennyezetén: csilaggközi térkép az idegenekhez?

2022. január 2., vasárnap
Az égiekkel való kapcsolat jelképe? Vagy egy ősi technológiai leírás?

Létezik egy hely, egy olyan piramis, melyet a világ legrégebbi egyiptomi piramisaként tartanak számon. A híres piramis szövegek, azaz a piramis kódex is itt található.

Teleírt falak, különféle szimbólumok, ábrák tucatjait mutató falak, mennyezet.

A Szenenmut sírjában található csillagok azonban egy ősi, kozmoszra visszavezethető információt tartalmazhatnak.

Szenenmut nem volt ugyan fáraó, de az akkori uralkodó egyik fő építésze volt. Mondhatnánk azt is rá, hogy egy profi piramisépítő. Rengeteg olyan érdekes szimbolika figyelhető meg az által építette, majd később ő sírjában is helyet kapó szimbólumokban, melyek csillagokat, hatalmas köröket ábrázolnak.

Ezek általában valamilyen kozmikus tudásról írnak, és csillag együttállásról tesznek tanúbizonyságot.

Az egyiptomiak köztudottan nagyon nagy csillagászati ismeretekkel rendelkeztek, és szerint tájoltak egyes piramisokat, méghozzá az adott kortól szokatlan módon nagy pontossággal.

A Szenenmut sírjában található mennyezete tele van csillagokkal, és egy olyan együttállást ír le, mely a mai ismereteink szerint is nagyon pontos, és mi is csak a 19. században fedeztük fel. Ők pedig erről már több ezer évvel ezelőtt tudtak.

Az Orion és a Sirius egymáshoz való viszonyáról, elhelyezkedéséről tudhatunk meg belőle információkat.

Olyan, mint egy kozmikus kód. A tudósok vizsgálata alapján azonban kiderült, hogy hibás: legalábbis a csillagtérkép éppen fordítottja a valóságnak. Tehát érdekes módon minden pontos rajta, az elhelyezkedések, a távolságok, de a tájolás éppen a fordítottja a valóságnak.

Miért ábrázolták így ezt a régiót az égen, ha a pontosság alapján egyszerűen nem tévedhettek volna ekkorát?

Valószínű, hogy tejesen szándékos volt a dolog, azonban azt senki sem tudja, hogy miért.

A tudósokban felmerült egy olyan lehetőség, hogy talán egy hihetetlenül nagymértékű kataklizmikus esemény következtében változtathattak pozíciót a csillagok az égen.

Hogy miről is van szó? Arról, hogy a Föld tengelye - és talán forgása is - megváltozhatott a múltban valamikor 12.000 évvel ezelőtt, egyes becslések szerint akár 6 fokkal is módosulva.

Ez pedig elég lehetett ahhoz, hogy az egyébként mindig pontos egyiptomi kozmikus kódok egyike pontatlanná váljon.

Senki sem tudja, hogy mi lehetett ez az esemény. Egyesek szerint egy óriási aszteroida csapódhatott a Földbe, ez minden további nélkül meg tudta zavarni a Föld forgását, és a dőlésszögét is a tengelye körül.

Mások szerint egy pólusváltás következhetett be, bár ha így volt, nem értik, az hogyan volt képes ezt a változást előidézni.

Így maga a kataklizma továbbra is rejtély, de annyi bizonyos, hogy valami történt úgy 12.000 évvel ezelőtt, ami miatt pontatlanná vált az egyébként minden más szempontból precíz csillagtérkép. Lehetőségként már az is felmerült, hogy a 12.000 évvel ezelőtt felrobbant ősi atombomba billenthette ki a Földet, és okozhatta az eltérést.

Ezek azonban csak elméletek, míg nem sikerül valamelyikre bizonyítékot találniuk a tudósoknak, régészeknek.

Addig is továbbra is rejtély marad a kozmikus csillagtérkép…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek ősi tudás egyiptom


Megtekintések száma: 155910

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet