Kozmikus sugarak rejthetik a piramisok legvégső titkát!

2023. március 30., csütörtök
Régészek az egyiptomi történelem legnagyobb rejtélyét fedhetik fel a kozmikus sugarakkal!

A régészet régóta szertnének kdieríteni egy nagy rejtélyt, amit korábban már ugyan számos kutatás megrrősített, de mind a mai napig nem sikerült tényleges és konkerétabb bizonyítékot felhozni mellette.

Ez pedig az, hogy Tutanhamon mellé temették a legendás szépséget, Nofertitit.

Mint arról már többször mi is írtunk korábban, sokszor felmerült a gyanú, hogy Tutanhamon sírkamrájában furcsa dolgokat találtak.

Régészek azzal a szenzációs bejelentéssel álltak elő Egyiptomban, hogy megtalálhatták a legendás Nofertiti sírját, méghozzá Tutanhamon sírkamrája mögé rejtve.

A felfedezés hatalmas visszhangot váltott ki, és a szakemberek, és a szakma képviselői azonnal eredményeket követeltek é s bizonyítékokat.

A bejelentést követően a régészek több közvetett bizonyítékot is bemutattak, melyek valóban egy rejtett kamra létezésére utalnak, méghozzá nagyon erősen.

A díszítések 80 százaléka azt jelezte, hogy a sír nő számára épült. Feltehetőleg csak utólag alakították át az időszámításunk előtti 14. században uralkodó és 19 éves korában váratlanul elhunyt gyermekfáraó, Tutanhamon számára.

Az a szokatlan jelenség több régésznek is feltűnt az elmúlt években, hogy a sír keleti tájolású falán apró hajszálrepedések húzódnak. Ezek a repedések mélyen a díszítés alatt voltak, és vakolattal lettek lefedve.

Ez bizonyosan arra utalt, hogy egykoron egy ajtó volt itt, melyet később levakoltak, és eltüntettek.

Most pedig a régészek a kozmikus részecskékkel akarják megfejteni a rejtélyt, és a végére járni a titoknak.

"Harminc éve már megpróbálkoztunk valami hasonlóval, de ez az első eset, hogy nemzetközi összefogással és a legmodernebb technológiák felhasználásával próbálunk belenézni a piramisokba"- mondta az egyik vezető régész.

legitóbb 2015-ben kezdtek eltervezni hasonló vizsgálatokat.

A program keretében egyebek között a Gízai nagy piramist és a Kefrén-piramist is átvizsgálták, és valóban találtak furcsa anomáliákat Tutanhamon sírja mögött, mintha egy tényleges kamra lenne ott.

Hamarosan kidrülhet tehát a végső igazság, hogy valóban oda falazták-e be a legendás egyiptomi királynőt, vagy sem.

Egyelőre ugyanis a mindent megdöntő bizonyítékok váratnak magukra.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek egyiptom piramisok


Megtekintések száma: 160272

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet