Külföldön már rég betiltották: több gyermeket is megölt az agykárosító szer - állítja egy magyar orvos!

2018. április 14., szombat




Több orvos is felhívta már rá a figyelmet. Így mérgezik gyerekeinket?

Létezik egy készítmény. Egy olyna gyógyszer, amiről több helyen a világban már rég tudják, hogy komolyabban károsítja a szervezetet, különösképpen az agyat.

Amerikában például már 1971 óta nem javasolják, Németországban pedig 1985-ben tiltották be végleg.

Ausztriában is rájöttek, hogy bajos a dolog, ott 1990-ben megtörtént a szer korlátozása.

Magyarországon viszont még mindig kapható ilyen hatóanyagot tartalmazó készítmény… Igaz, használata visszaszorult, de sokan még most is használják...

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adatbázisából kiderül, hogy a készítmény nincs törölve (betiltva). 

Dr. Novák Hunor telefonon több patikát is felhívott, volt, ahol nem pusztán eladásra készen volt nekik ilyen készítmény, de elmondták, hogy a hexaklorofénes hintőport ők maguk is ki tudják keverni.

Ez a vegyi anyag komoly károkat tud okozni főleg a gyerekekben.

Erről tehát nagyon fontos. hogy tudjon a szülő!

Mindig el kell olvasni, hogy az áltlaunk hasnált hintőpor, izzadásgátló vagy torokfertőtlenítő készítmények ne-e tartalmaznak hexaklorofént.

Ha ilyet találsz otthon, érdemes kidobni vagy nem használni soha többé!

A szer vilgászerte káros tulajdonságait már kimutatták, sőt,a világban már több olyan jól dokumentált esetre is fény derült, mely mutatta: gyerekek tucatjait ölte meg, legalábbis erősen köze volt a halálukhoz.

Benne van például egy újszülötteknél, gyerekeknél gyakran használt hintőporkészítményben, benne van egy felnőtteknek szánt izzadásgátló hintőporban, valamint egy népszerű torokfertőtlenítő, toroköblögető oldatban is megtalálható – igaz, ebben csak kis koncentrációban.

Az 1960-es években a hexaklorofén tartalmú hintőport, szappant, fürdetőt használták világszerte újszülöttek köldökkezelésére, a köldökfertőzések ellen. 

Néhány év alatt kiderült, hogy a bőrön át felszívódó hexaklorofén súlyosan károsíthatja a baba idegrendszerét: ingerlékenység, hányás, vérnyomásesés, görcs, sokk, eszméletvesztés is szerepel a mellékhatások között, súlyos agykárosodást is okozhat.

Éppen ez okozott sok esetben halálozásokat, ezt követően vonták be Amerikában közel 40 éve.

Erről tudnia kell tehát minden szülőnek, anyukának, és óvnunk kell gyermekeink egészségét!

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód egészség megelőzés gyógyszeripar botrány


Megtekintések száma: 18625





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet