Különleges, extrém ritka égi jelenség tanúi lehetünk hamarosan! Tapasszátok a szemeiteket az égre, el fogtok ájulni!

2018. július 7., szombat
Nem csak egyszerűen az évszázad leghosszabb Holdfogyatkozása. Annál is sokkal többről van szó!

Ez egy különleges jelenség, ráadásula rossz nyelvek még azt is beszélik, hogy akár egy világvége is kikerekedhet belőle.

No persze ezeknek a dolgoknak nem nagyon lehet hinni, hiszen ha mindne jóslat bevált volna már, akkor kismilliószor megsemmisült volna a Földünk.

A világvége elmélet úgy köthető az egészhez, hogy John Hagee és Mark Blitz keresztény lelkészek szerint legalább négy egymást követő teljes holdfogyatkozás a mindenség végét jelenti.

Ez a Bibliában is felmerül, viszont a 2014-ben induló fogyatkozási ciklus, amire célozgat a szentírás már a következő évben véget ér, mégis sokan tartanak tőle, hogy valami rosszat hoz a világra.

A nyári vérhold július 27-én sejlik fel az égen, lehet izgulni miatta!

A vérhold jelenség maga nagyon gyönyörű, ráadásul idén ez az évszázad leghosszabbja lesz.

A holdfogyatkozás ókori elnevezése, amikor is a Hold elhalad a Föld árnyékában.

Ekkor az egyetlen fényforrás, ami megvilágítja a Holdat, az a halvány szórt fény, amit a Föld atmoszférája szór az alacsony szögben érkező napsugarak Hold felszíne felé való eltérítésével. Ez ugyanaz az jelenség, ami a naplemente vöröses színét adja.

Vannak, akik nagyon komoly spirituális töltettel a jelenséget időszakokkal hozzák összefüggésbe.

A tetrád egyszerűen négyes csoportot jelent. Holdfogyatkozás kétszer történik egy évben, de nem mindegyik teljes. Meglehetősen szabálytalan időközönként változik a három típusa: penumbrális, részleges és teljes. Időnként viszont, szabályos hat hónapos eltérésekkel, négy teljes holdfogyatkozás követi egymást. Ez a másfél éves időszak a “vérhold tetrád".

A holdfogyatkozás ciklusaihoz hasonlóan, ez sem mutat semmiféle szabályosságot. (Matematikai példával élve, olyan mint a pi szám tizedesjegyei. Kiszámítható, de nincs benne semmi rendszer vagy ismétlődés.) Érdekes módon előfordul, hogy több is van egy évszázadban, de van, hogy egy sem.

1600 és 1900 között egy sem volt, a 21. században viszont több mint kilenc várható, ami évezredes rekordnak számít. A 2014-15-ös tetrád az 55. tetrád lesz az időszámításunk (Kr.u. 1) kezdete óta.

Az ötvenöt tetrád közül 9 esetében a tetrád mind a négy holdfogyatkozása egy nagy zsidó ünnepre esik. Ez az “ünnepi tetrád”. Ez a meglepően magas arányszám a holdalapú zsidó naptárból ered. A legutóbbi négy ünnepi tetrád különlegessége, hogy két olyan évszázadban (a 15. század és a 20. század) következtek be, amelyek a nyugati történelemben korszakváltást hoztak. Ezen belül mind a négy érintett egy fontos történelmi eseményt:

1428-1429: Fordulópont a százéves háborúban, Franciaország felemelkedésének kezdete.

1493-1494: Amerika felfedezése, a zsidók kiűzetése Spanyolországból.

1949-1950: Izraeli függetlenségi háború vége, Holt-tengeri tekercsek megtalálása

1967-1968: Hatnapos háború, Jeruzsálem elfoglalása.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy aki él-hal a hasonló, igen látványos jelenségekért, az az égre tapassza a szemnéit a szóban forgó időben.

Mert rendkívüli látványosságú lesz, az biztos!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat holdfogyatkozás


Megtekintések száma: 25872

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet