Különleges, piramis alakú sírt tártak fel Kínában

2017. március 18., szombat
A szakértők szerint a sír több ezer éves lehet, és feltehetően temetkezési célja lehet.

A különleges, piramis alakú objektum különlegessége az, hogy nagyon régi, a jelek szerint több eer éves, és valószínűleg temetkezési céllal építhették.

Korábban is kerültek már elő hasonló régészeti leletek, melyek kapcsán gyakran felvetődik a kérdés, hogy miért szolgáltak hasonló céllal a kínai piramisok, mint az Egyiptomban található, nagyobb változatok.

Bár egyes elméletek szerint a civilizációk kapcsolatban lehettek és voltak is egymással, egy másik elmélet felveti, hogy a piramisok világszerte való egységessége egy eddig ismeretlen elem, ismeretlen tényező hozadéka.

A piramis szerkezetét mélyen a talaj alatt találták meg Zhengzhou városában, a Henan tartományban.

A szakértők különféle vizsgálatokat végeztek el rajta, hogy bebizonyosodjon a kora, és az, hogy pontosan kik, és hogyan építhették, valamint azt is, hogy kinek.

Az előzetes vizsgálatok alapján most úgy gondolják, hogy a Han dinasztia egyik temetkezési helyeként szolgálhatott a Krisztus utáni 220-as években, de egyes becslések még ennél is régebbinek datálják.

Azonban az még rejtély, hogy ki fekszik a piramis alatt, és az is, hogy miért piramisba temették el. Korábban egy elmélet felvetette, hogy az emberiség történelmében azért helyeztek el egye a halottakat hatalmas piramisokban, mert ezeket később az égi istenek - az idegenek - elszállították magukkal.

Mások szerint a piramis egyfajta túlvilági átjárót nyit, és a túlvilág szimbólumaként tekintettek rá.

Maga a kamra, ahol megtalálták a piramist, egy 30 méter hosszú, és 8 méter széles kamrában volt eltemetve, tehát úgy tűnik, hogy bárkik műve is legyen, ne feltétlen akarták azt, hogy ezt bárki is megtalálja.

"Soha nem láttam még ehhez foghatót" - állította az egyik ásatásnál jelenlévő régész, aki szerint ez a most megtalált piramis egyedülálló.

Vélhetően hamarosan újabb részletek derülhetnek ki majd a piramisról magáról, és a benne lévő testről, addig viszont maradnak a találgatások.

tudomány rejtély rejtélyek történelem piramisok


Megtekintések száma: 39187

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet