Különös felvételek árulkodnak a marsi életről, a bolygón párhuzamos ökoszisztéma alakult ki?

2016. szeptember 13., kedd




A Mars felszínén különböző faragott sziklák, megmunkált, derékszögeket alkotó alakzatok hemzsegnek. 

A különféle felvételeken azonban időnként élőlények, vagy arra emlékeztető anomáliák is felbukkannak, amik egyesek szerint arra utalnak, hogy a Marson annak idején egy párhuzamos evolúció zajlott le, és egy másfajta élet alakult ki, mint itt a Földön.

Sokak szerint még most is van valami fajta élet a vörös bolygón, mások úgy vélik, hogy mára már kihaltak, vagy a felszín alatti barlangokba kényszerültek.

Felszín alatt, felszín feletti életformák?

Rengeteg olyan fotó akad, melyen különböző humanoidszerű alakzatok figyelhetőek meg, és sok olyan sziklát vettek számításba, melyek szemmel láthatóan mesterséges eredetűek. A természet ugyanis aligha dolgozik derékszögekkel.

Az ellentábor azonban nem hisz az efféle dolgokban, szerintük saját elménk játszik velünk, amikor nem egyszer alaktalan tárgyakban általunk ismert alakzatokat vélünk felfedezni.

Azonban a jelenleg is létező földalatti Marsi élet lehetőségét egyre több komoly tudós is valódi, lehetséges alternatívának tartja.

Metán, biológiai folyamatból

A bolygó légkörében talált nagyobb mennyiségű metán egyértelműen biológiai eredetű, utalnak a kutatók az eredményekre.

Bár korábban más sejtéseik is voltak, ma már inkább sejtenek biológiai folyamatokat mögötte, mint mást.

A fenti képen egy hüllőszerű valamit vettek észre szemfüles szakértők. A közeli sziklák között jól látható egy karokkal, lábakkal rendelkező tarajos, nagy szemű lény, mely éppen a sziklák árnyékából merészkedik elő.

Mögötte pedig egy humanoidszerű emberi alakot sejtenek, de ez már kevésbé kivehető, így kérdéses, hogy valóban azt látunk-e a képen.

Korábban számtalan Mars járók által készített fotón tűntek fel különböző kagylóházak, melyek szintén arra utalnak, hogy a közelmúltban víz borította a Mars felszínét, és a tengerek, óceánok tele voltak az élet minden formájával, de legalábbis puhatestűekkel egészen biztosan.

Több alkalommal mesterséges tárgyakat is látni lehet a fotókon. A fentin is egy ilyen tárgy látható. Nem tudni mi a rendeltetése, sem azt, hogy pontosan mi lehet, de egyértelműen nem a természet alkotta.

Jól elkülönül a többi sziklától, és mintha minták lennének belekarcolva, talán valamiféle írás.

Bárhogyan is, de a Marsi élet valamilyen szinten tagadhatatlanul ott van a bolygón. A múltban, évmilliókkal ezelőtt már volt élet rajta, ezt ma már tényleg senki nem vitatja, és egyetértés van a tudósok között is ebben.

A nagy kérdés az, hogy ez az élet képes volt-e túlélni az őt ért katasztrófákat, és fennmaradhatott-e ma is egy rejtett, túlélő árnyék ökoszisztéma a Marson.

földönkívüliek mars marskutatás összeesküvés élet a marson


Megtekintések száma: 157847





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet