Különös fémtárgy a Marson: egy ősi civilizáció pecsétgyűrűje lehet?

2016. november 13., vasárnap
A Curiosity Mars járó egyik felvételén egy különös fémtárgy tűnik fel, mely szokatlan módon emelkedik ki a marsi porból. A tárgy olyan, mintha egy ősi aranygyűrű lenne. Újabb bizonyíték lenne az ősi marsi civilizáció létezésére?

Zavarba ejtő tárgyat talált a NASA egyik Marson kóborló rovere, még szeptember 29-én. A titokzatos tárgy mibenlétére azóta sem sikerült rájönni, holott egyértelműen látszik rajta, hogy mesterséges elemről van szó.

Különös felfedezés

Egy olyan valamiről, amit fémekből öntöttek, és a felszíne simára van csiszolva.

Ráadásul olyan alakja van, mint egy ősi pecsétgyűrűnek. Még mintákat is felfedezni véltek benne azok a szakemberek, akik megvizsgálták a felvételt, noha a NASA szerint természetesen, mint mindig, most is csak optikai csalódásról van szó.

A másik az űrügynökség szerint logikus magyarázat az ásványi lerakódás elmélete lehet, ebben azonban még kevesebben hisznek, hisz ilyeneket már sokkal hamarabb találnunk kellett volna a Mars kutatás eltelt 30 éve során.

Ráadásul a tény, hogy pont egy ilyen, gyűrű alakú ásvány bukkanjon fel a Marson, inkább azt erősíti, hogy valamit megint el akarnak előlünk hallgatni.

Méghozzá azt, hogy a felvételen látható tárgy valójában nem egy természetes folyamat eredménye hanem egy fejlett civilizáció által megmunkált fém.

Egy letűnt marsi civilizáció nyomai

Sokak szerint a most megtalált ősi gyűrűhöz hasonlítható tárgy is azt az elméletet erősíti, miszerint az elmúlt évmilliók során a Mars lakott terület volt.

A Marson kóborló robotszondák képein eddig felfedezett különös sziklaformák, a roncsdarabokra, csontokra és koponyákra emlékeztető alakzatok állapota alapján talán már több százezer év is eltelhetett azóta, hogy elpusztult a marsi civilizáció.

A Marson nincs víz, ami tönkretegye a maradványokat, sem pára, ellenben van szél, így ezek képesek némileg koptatóerővel bírni ezekre a leletekre, de még így is felismerhetőek maradtak.

Nemrégiben például azt pedzegettük, hogy komplett marsi városok szunnyadnak a vörös bolygó vastag porrétege alatt.

A jövő emberes expedíciói komoly kihívással néznek szembe. Nekik kell majd megfejteni a rejtélyt, és elmenni ezekre a helyekre, hogy kiderüljön, mi is van ott.

Egyesek szerint ezt már rég megtették és valójában már többször is embert küldtek a Marsra, hogy megvizsgálják az ősi idegenek hátrahagyott nyomait a vörös bolygón.

Ősi idegenek által hátrahagyott pecsétgyűrű

Ha ez a talált tárgy valóban egy pecsétgyűrű, márpedig ehhez áll a legközelebb, akkor nem megmagyarázható természetes folyamatokkal.

Hasonló ősi pecsétgyűrűket a Földön is találtak már különböző népekhez köthetően. Talán a Föld és a Mars valóban testvér bolygók voltak, vagy Földön élő civilizáció egy az egyben a Marsról származott.

Sokasodnak az ősi marsi civilizációval kapcsolatos bizonyítékok, és a NASA előbb utóbb kénytelen lesz beismerni a tényeket ugyanis ezek a bizonyítékok olyan méreteket fognak ölteni, amit már nem lehet majd tovább eltusolni.

Mint a képen is látszik, különös, kagylókra, és csigaházakra emlékeztető formációkat is találtak már a Mars felszínén, egy olyan helyen, ahol évmilliókkal azelőtt óceán lehetett.

Az már biztos tehát, hogy kagylószerű élőlények és puhatestűek éltek a bolygón. A mesterséges falak, városromok, és egyéb tárgyak pedig arról árulkodnak, hogy egy fejlett civilizáció otthona is volt.

mars marskutatás összeesküvés idegen civilizációk marsi élet idegen civilizáció


Megtekintések száma: 59806

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet