Különös fények jelennek meg a földrengések előtt világszerte: változások indultak meg a Föld magjában?

2017. szeptember 2., szombat




A titokzatos fényekről nagyon kevés ismerete van a tudománynak, de az már bizonyítottá vált, hogy földrengések, nagyobb kőzetlemezek rezgései előtt látni őket. Mi okozhatja a bizarr jelenséget?

A fölrengés fények a tudomány fehér foltjai jelenleg az emberiség történelmen. Ugyanis még ma sem tudjuk, hogyan jönnek létre, és pontosan mi a szerepük. Mégis, minden nagyobb és kisebb földrengés előtt látni lehet ezeket a különös fényjelenségeket.

Titokzatos fölrengés előtti fények világszerte

Az elmúlt néhány évtizedben megfigyelések egész sora számolt be arról, hogy olykor villogó, világító tűzijátékszerű jelenségek kapcsolódnak a nagyobb földrengésekhez.

A lisszaboni 1755-ös hatalmas rengés idején a filozófus Immánuel Kant jegyezte fel, hogy az eget villámok fénye világította meg.

A kínai Tangshanban is különös fényekre lettek figyelmesek a városlakók 1976-ban az éjszakai égbolton. Másnap éjjel egy közel 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a vidéket csaknem 240 ezer ember halálát okozva.

1999-ben pedig a mit sem sejtő török tévé mutatta be azt a fénygömbszerű jelenséget, amelyet másnap az Izmit városát romba döntő 7,4-es magnitúdójú földrengés követett. A fényjelenséget filmre vették a 2007-es perui, 2008-as Sichuan-i, 2009-es L'Aquila-i és 2010-es chilei földrengések idején is.

A néhány éve bekövetkezett, szerencsére csak két ember halálát okozó közepes rengés előtt is arról számoltak be Új-Zéland lakosai, hogy időnként fel-felvillanó fényeket tapasztaltak a földrengés előtt közvetlenül.

Néhány videó is készült erről, az egyiken kifejezetten jól látható, amint az éjszakai égboltot villamások világítják be.

A fölrengés nagyon hirtelen jött, és teljesen váratlanul érte a lakosságot is. Bár egyes szakemberek és a témához jobban értő személyek sejtették, hogy bekövetkezhet valami, mint az a férfi, aki néhány nappal a földrengés előtt megjósolta azt.

Nigel Gray kereken nyolc nappal a szerencsétlen katasztrófa előtt már figyelmeztette az embereket a Facebook oldalán, mert tudta előre, hogy mi lesz. Elmondása szerint a szuperhold idézhette elő a jelenséget, mivel a gravitációs hatás jobban érvényesült ebben az időszakban, mint bármikor máskor az évszázad során.

A földrengés erősségéről is többször beszélt az azt megelőző napokban, és szintén nem tévesztett, egy közepesen erős, 7,8-as erősségű rengés zajlott le a szigetországban.

Természetesen a földrengések előtt megjelenő fények rejtélye lázba hozta az ufókkal és összeesküvés elméletekkel foglalkozó emberek fantáziáját, akik úgy gondolják, hogy ezek a fények nem természetes jelenségek eredményei, hanem az idegenek okozzák.

Lényegében ők idézik elő a kőzetlemezek elmozdulását egy speciális, mikrohullámok elvén működő lézeres fegyverrel. Hogy mi okból arra is sokféle elmélet létezik. Egyesek szerint így próbálják meg gyengíteni az infrastruktúránkat, mások szerint titkos kísérleteket végeznek a földkérgen, és a földrengések „csupán” kellemetlen mellékhatásai kísérletezgetéseiknek.

Egy másik elmélet szerint ezek a fölrengés fények a belső Földben élő civilizáció lakhelyéről felszűrődő fények. Azért a földrengések előtt jön létre közvetlenül, mert ilyenkor apró hajszálhasadékok jönnek létre, és a kőzetlemezeken átívelve kilométeres mélységből árad ki a velünk párhuzamosan a Föld magja körül élő emberi civilizáció fénye.

A tudomány sem nagyon tud mit kezdeni a jelenséggel, éppen ezért alakult ki ennyiféle összeesküvés elmélet körülötte. Azonban vannak támpontjaink, és sejtéseink a szokatlan fényeket illetően.

Az egyik feltételezés szerint mikor a földrengés létrejön, akkor az egymáshoz súrlódó kőzetlemezek által termelt hő gyújtja lángra a földalatti gázokat.

Egy másik elképzelés szerint a földmozgást kísérő radonos radioaktív jelenség következményének ítéli.

A pizoelektronikus feltételezés szerint intenzív elektromos mezők okozzák a jelenséget, melyek a kvarc tartalmú kőzetlemezek tektonikai mozgása során jönnek létre.

Elképzelhető, hogy egyes kőzetfajták úgy reagálnak a súrlódásra, hogy az elektromos feszültség miatt fény keletkezik, annak ellenére, hogy a kőzetek elég rossz vezetők. Így a keletkezett fény feláramlik a légkörbe, közvetlenül a fölrengést megelőző órákban, félórában.

Ha sikerülne megérteni a folyamatot, sokak szerint a jövő fölrengés előrejelzési eszköze lehetne, mely forradalmasíthatná a fölrengés kutatást.

Ezzel a módszerrel ugyanis 100%-ban előre lehetne jelezni egy-egy rengést. Ezeket a fényeket ugyanis valószínűleg sokkal több idővel azelőtt lehetne érzékelni, minthogy láthatókká is válnak a rengések előtt.

Emberek tízezreinek az életét lehetne ezzel megmenteni. Ehhez azonban szükség van a folyamat megértéséhez, és arra, hogy rájöjjenek, pontosan hogyan, és milyen célból keletkeznek ezek a fények.

tudomány rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bizarr katasztrófák


Megtekintések száma: 144324





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet