Különös fénygömböt észleltek nem sokkal a Fukushimát sújtó földrengés után

2016. november 23., szerda
Egy különleges fényjelenséget sikerült elkapni közvetlenül a fölrengés után Köze lehet a fölrengéshez, vagy csak a véletlen játéka?

Eleinte nem tudták egyértelműen azonosítani azt a képet, mely egy fénylő gömböt ábrázol, amint egy hosszú fénycsóvát húz a horizonton.

A fényképet közvetlenül a csaknem 7 es erősségű földrengés után készítették, mely Fukushimát és környékét sújtotta.

Szerencsére a földrengés most nem tett kárt a hírhedt erőműben, mely néhány évvel ezelőtt fel is robbant, és rengeteg szennyező anyagot és radioaktív sugárzást juttatott a tengerekben, óceánokba.

A földrengés által keltett cunami sem voltak végzetes, így elkerülhető volt a nagyobb katasztrófa. Azonban még így is hatalmas volt a rengés, és Tokióban is érezték az emberek, hogy mozog a Föld.

A földrengés után napvilágot látott egy különös kép, melyen egy géncsóvát húzó fénylő gömb látható. A kép készítője szerint a fényképet közvetlenül a rengés után készítette.

Eleinte senki sem tudta mire vélni és azt sem tudták, hogy pontosan mi lenne. Sokan sokfélét tippeltek, az idegenektől kezdve egészen a fölrengés fényekig. Voltak, akik összefüggésbe hozták a földrengéssel, és szerintük az idegenek okozták a rengéseket, majd eltűntek a horizonton.

A vad teóriák ellenére azonban hamar kiderült az igazság, ugyanis később nem csak fotó, hanem egy videó is előkerült, melyen jól látható hogy a szóban forgó különös fénycsíkot egy meteor húzza.

A különféle összeesküvés elméletek azonban nem aludtak ki. Sőt, ez csak még jobban felborzolta a kedélyeket, és újabb elméletek születtek arról, miért a földrengés után jelent meg az égen egy meteorit.

Az egyik ilyen teória szerint ez nem az első, amit láttak, és valójában az ezelőtt becsapódó meteorit okozhatta a rengést, mely elég nagy volt ahhoz, hogy egy darabban elérje a felszínt.

A teória még akár el is képzelhető. Egyedül amiatt nem tarják ezt valószínű forgatókönyvnek, mert korábban nem tapasztaltak olyat, hogy meteorit váltott volna ki földrengést. Ahhoz elég nagynak kellene lennie, és akkor már sokkal nagyobb pusztítást kellett volna eredményeznie.

Persze ettől még sokan gondolják úgy, hogy valamiféle kapcsolat lehet a meteoritok és a földrengések között, ám ebben az esetben sem sikerült ezt egyértelműen bizonyítani.

tudomány érdekes érdekesség összeesküvés


Megtekintések száma: 25758

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet