Különös gömböt fotóztak Japán egén

2016. december 13., kedd
Fudzsiszava városa felett egy szokatlan, tökéletes gömb formájú anomália bukkant fel, majd rövid időn belül hirtelen fel is szívódott. A világ pedig azt találgatja, hogy mi lehetett.

Időnként történnek különös dolgok Japánban is. Nem csak szellemeket vélnek látni a második világháborús, elhagyatott alagútrendszerekben, hanem az ég is tele van néha megmagyarázhatatlan dolgokkal.

Gömb alakú anomália

A mostani sem különösebben lóg ki a sorból. Egy olyan anomália jelent ugyanis meg Fudzsiszava felett, amire nincs magyarázat.

Egy tökéletes gömb alakú valami, mely elsőre úgy néz ki mint egy felhő, de soha nem láttak még hasonló alakú felhőt, így sokan mást sejtenek a dolog mögött.

A fotót készítő férfi elmondása szerint a jelenség teljesen ledöbbentette, melyet nem csak ő látott, hanem a lakosság nagy része is megtapasztalt.

Épp autózott, amikor megpillantotta az égen lebegő gömböt. A labda formájú valamin annyira elcsodálkozott, hogy azonnal elővette fényképezőgépét, és lőtt róla néhány képet.

Állítása szerint tökéletes gömb alakja volt, és a fotó készítésének pillanata előtt ez a gömbforma még jobban érvényesült.

Előfordult már

Japánban már korábban is előfordult, hogy valaki szokatlan, gömb alakú felhőt fotózott. Sőt, a világban is észleltek már hasonlót, mindazonáltal a szigetországban kiemelkedően magas volt ezen észlelések száma az elmúlt időszakban.

Egyesek szerint Japán időjárása teszi, míg mások titkos kísérleteket sejtenek a dolgok mögött, de van olyan is, aki szerint valójában egy teljesen természetes jelenségről lehet szó.

Természetes, vagy mesterséges jelenség?

Egy az ügyben megszólaltatott szakértő, Todd Lane szerint viszont semmi furcsa a jelenségben, ami valójában egy felhő, és egyszerűen csak a megfelelő szögből lett lefotózva ahhoz, hogy különlegesnek látszódjon.

Fajtáját tekintve ez egy gyakori felhőtípus, úgynevezett „cumulus fractus", ami alacsony magasságban látható: rendszerint nagyobb felhők széleiről törik le az erős szelek hatására.

Mások viszont úgy vélik, hogy kizárt, hogy ez természetes jelenség legyen, és sokkal inkább tűnik egy mesterséges tárgynak, egy előgerjesztett anomáliának, mint valamiféle légköri különleges felhőnek.

Erről tanúskodik a tökéletes gömb alak is, melyet sok szemtanú bizonyított beszámolójával.

Titkos kísérletek?

Vannak olyan sejtések is, hogy talán a HAARP állhat a dolog mögött. A HAARP antennarendszer Amerikában található, és a légkör, valamint az ionoszféra tanulmányozása a feladata, legalábbis hivatalosan.

Néhány éve aztán a közvélemény számára elhintették, hogy a projektet leállították, de titokban valójában most is folynak ott kísérletek.

Ezek a titkos kísérletek arra irányulnak, hogy a HAARP segítségével befolyásolják a légkört, és annak viselkedését. A fegyver állítólag képes vihart, vagy különleges felhőrendszereket előidézni bárhol a világon.

Sokan a világszerte megjelenő érdekes légköri jelenségeket mind-mind ehhez az antennarendszerhez, és a titkos kísérletekhez kötik.

paranormál rejtély rejtélyek idegen idegenek haarp titkos kísérletek


Megtekintések száma: 11356

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet