Különös lények, árnyalakok a világban: dimenziók között átjáró entitások létezését bizonyíthatják?

2023. február 20., hétfő
Egy alaktalan lény, aki egy farmer földjét járta, és lovakat fejezett le. A Scape Ore mocsár gyíkembere. Slenderman vérfagyasztó jelenései. Ismeretlen lények a nagyvilágból.

Ismeretlen lényekről számtalan beszámoló létezik szerte a világon. Ezek egy nagyobb része hamis, míg egy kisebb részükkel nem tud mit kezdeni a tudomány. Mi az igazság ezen vérfagyasztó észlelések mögött?

A lény, ami a földeket járta

Valahol Amerikában élt egy farmer, aki szokatlan jelenségről számolt be. Állítása szerint a földjét rendszeresen látogatta valami. Valami, amiről nem tudta megmondani, hogy mi lehet, mert nem hasonlított semmire, amit eddig látott életében.

Rendszeresen tapasztalta, hogy a széna bálák - melyeket előző este egymás mellé gyűjtött - reggelre elmozdultak. Némelyiket több száz méterrel arrébb találta meg. Először gyerekcsínyre gondolt.

ismeretlen-lenyek-arnyak

Visszarendezte a bálákat, majd ismét nyugovóra tért este. Az eset azonban nem egyszeri volt. Másnapra ismét különböző helyeken találta meg a széna bálákat. Ekkor úgy döntött, hogy nem rendezi őket vissza, hanem ott hagyja őket, ahol vannak.

Másnapra a lovait lefejezve találta meg a pajtában. 

Hogy ki volt vagy mi volt, nem tudta, csak azt, hogy köze van a széna bálák mozgatásához. Visszaemlékezett, hogy az előző este látott valami különös alakot az erdőben. Négy lábon sétált, vékony, amorf alak volt. Gránit-szerű bőre volt, legalábbis messziről a bőre színe ahhoz hasonlított. Később fölegyenesedett, majd elbújt a fák között.

Közel 3 méter magas volt, és úgy tűnt, hogy a széna bálákat egyfajta jelzésnek használta.Úgy tűnt, mintha a széna bálák a farmház köré lettek volna elhelyezve. Mintha ez a valami bekerítette volna a farmert, jelezve ezzel, hogy a hatalmában van.

bizarr-leny-a-fak-kozott

Pár nappal később a farmer egy ismerőse tartott a farm felé, meglátogatni az öreget, azonban a farm közelében megtámadta valami. Hirtelen kirántotta a kocsiból, és összetörte végtagjait és koponyáját. Az illető azonnal szörnyethalt.

A jelenség később elhagyta a területet, a farmer nagy megkönnyebbülésére. A férfit gyanúsították meg ismerőse megölésével, azonban a vádakat később ejtették, mert  nem találtak tőle származó DNS-t az áldozaton, valamint a hazugságvizsgálat is a farmert igazolta.

Hogy mi volt a lény, és honnan jött, lehet hogy örök rejtély marad. Talán egy túlvilági entitás, vagy egy idegen lény. Talán egy környéken csatangoló gonosz lélek vagy démon. A farmer azóta nem tapasztalt szokatlan jelenségeket a farmján.

Slenderman

Ennek a sokak által már ismert jelenségnek számtalan észlelése volt már szerte a világban. Eredetileg Slenderman egy passzív-agresszív figuraként jelenik meg az áldozat életében. Gonosz alakja el-eltünedezőben pillantható csak meg a sűrű ködben. Egyszer távol, máskor egészen közel sejlik fel, ez teszi olyan ijesztővé az amúgy szinte ártalmatlan figurát.

Slenderman a kivárás mestere, áldozatait leginkább az őrület, mint a lény által okozott erőszak pusztítja el. A szörny feléleszti bennünk a legbelsőbb félelmeinket, kiváltja belőlünk a paranoid viselkedést. Állandóan magunkon érezzük a tekintetét, és bár tudjuk, egyedül vagyunk, mégis ott motoszkál az agyunk hátulsó részében a gondolat: mi van, ha mégsem.

Slendermanről nincs egységesen leírható információ, többféle észlelésről olvashatunk a netes fórumokon. Ez azt bizonyítja, hogy nem egy világméretű jelenségről beszélünk, csupán egy nagyon ügyes kitalációról, aminek valódi történetével nem sokan vannak tisztában.

Slenderman, mint gyermekrabló: Egyes teóriák szerint a lényt csupán a kamerák felvételein keresztül láthatjuk. Miért? Mert Slenderman a gyerekekre jelent veszélyt. Számos rajzról készült fotó, amely gyermekek munkáit ábrázolja. A fenyőfákkal, házikókkal díszített papíron feltűnik egy magas, nyúlánk, alak. Szöveget is társítanak a rajzokhoz, ezek általában arra szolgálnak, hogy elrettentsenek minket a lény keresésétől. Surge eredeti képeihez csatolt történet szerint a Stirling Városi Könyvtárból kerültek elő a bizonyítékok. A képen szereplő gyerekek mindegyike eltűnt, a könyvtár pedig egy héttel a kép elkészülte után leégett.

slenderman

Slenderman ­– a csendes gyilkos: Az előző feltevéssel szemben Slenderman itt nem csak a gyerekekre veszélyes. Ebben a verzióban könyörtelenül elragad bárkit, aki csak tudomást szerez a létezéséről. Áldozatait tehát erdőkben, kietlen, elhagyatott településeken szemeli ki magának, majd egyre közelebb és közelebb kerül az illetőhöz. A szerencsétlenek eleinte paranoid mód viselkednek a fel-felbukkanó alak láttán, majd beteges szorongás lesz úrrá rajtuk, míg végül teljesen fel nem őrlődik az elméjük. Slenderman csak ekkor jelenik meg, és ragadja el örökre a már őrült áldozatot.

Slenderman és a gondolatok: Egyes beszámolók szerint Slenderman a gondolatok útján terjed. Nem rendelkezik önálló akarattal, hasonlóképp terjed, mint a Kör c. film „vírusa”. Valaki, aki tud a lényről, elmondja egy másik embernek, aki aztán továbbítja az információt. A dolog rákfenéje, hogy minél többet gondolkodunk a hallottakon, annál többször látjuk a lényt. Slendermant ugyanis ezek a gondolatok vonzzák. Az egész egy ördögi kör, hiszen minél közelebb van hozzánk, annál többet gondolunk rá, így még jobban csökken a távolság köztünk. Számtalan naplóbejegyzésről olvasni a neten, amelyek Slenderman brutális közelségéről írnak, majd egyszer csak félbeszakadnak. Hátborzongató.

Slenderman, és  a hangok mondták.

Egy 12 éves amerikai lányt azzal vádoltak meg 2014-ben, hogy a barátnőjével kitervelték a velük egyidős osztálytársuk meggyilkolását. A két lány azt mondta a nyomozóknak, hogy hónapok óta tervezték osztálytársuk meggyilkolását. Állítólag azért tervelték ki az egészet, hogy egy Slenderman nevű lény kedvében járjanak, mert a lény azt súgta nekik, hogy ölniük kell.

slenderman-2

Egy biciklis szombaton bukkant rá a 19 késszúrást kapott áldozatra, miután annak sikerült kivonszolnia magát a fák közül. Szúrt sebek borították a karját, a lábát és a felsőtestét is. Sajtójelentések szerint az állapota hétfő este stabil volt.

Az áldozat megadta a rendőröknek az egyik támadója nevét; a rendőrség egy helyi országút mellett bukkant rá a sétáló lányokra. A kést is megtalálták az egyikőjük hátizsákjában. Miután letartóztatták őket, a lányok azt mondták, hogy el akartak menni Slenderman házába, erről úgy hitték, egy wisconsini erdőben van.

A FlatWoods szörny

A Flatwoods-szörnyről már egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk. A Flatwoods-i szörny 1952. szeptember 12-én tűnt fel először Flatwoodsban. Megjelenése fenekestől felforgatta a környéken élő közösség életét.

Az ominózus este, körülbelül hét óra tájt három fiatal – Edward és Fred May, valamint jóbarátjuk Tommy Hyer – egy fénylő valamire lettek figyelmesek az égen. Az objektum lassan húzott át az égen, majd eltűnt az egyik helyi farmer,  G. Bailey Fisher földje felett.

flatwoods-szorny-1 Miután a  fiatalok odamentek, egy soha nem látott ismeretlen lénnyel találták magukat szemben.  A lány közel 2 méteres volt, belülről világító lényt, mely ingerült, szisszenő hangokat adott ki. A fiatalok ijedtükben elhagyták a helyszínt.

flatwoods-szorny-2Azok a személyek, akik valamilyen módon közvetlen, vagy közvetett kapcsolatba kerültek a lénnyel, mind ugyanolyan rejtélyes tünetektől kezdtek szenvedni. A tüneteket valószínűleg a lény, vagy a lény űrhajója által kibocsátott köd okozta, amit belélegeztek.

Orr irritáció, torokfájás, fejfájás gyötörte őket, de volt olyan is, aki egész éjjel hányt az eset után. Legtöbbjüknél csak napokkal később múltak el a szimptómák, egyeseknek még hetekig duzzanat volt a torkában. Az orvosok a tüneteket megvizsgálva arra jutottak, hogy a mustárgáz mérgezéshez hasonló jelenséggel volt dolguk.

Sokak szerint egy idegen lény volt a FlatWoods szörny, ugyanis aznap este több szemtanú észlelt az égen áthaladni egy fénylő tárgyat, mely Fisher földje felett tűnt el, lassan ereszkedve.

A mocsárban élő gyíkember

Egy mocsárban élő gyíkember-szerű teremtményről szóló mendemondák keringenek Dél-Karolinai Lee megyéből és környékéről. A mocsár neve Scape Ore.

1988 Június 29-én látták először a lényt. Egy bizonyos David épp kereket cserélt a Scape Ore mocsár közvetlen közelében- Miután végzett, szokatlan zajra lett figyelmes maga mögül. Mikor hátranézett, a lényt látta maga mögött. A gyíkember megindult felé, majd el akarta ragadni, de Davidnek sikerült elmenekülnie előle. Bevágódott a kocsiba, majd amilyen gyorsan csak tudott, elhajtott.

scape-ore-gyikember

A férfi által adott leírás szerint a lény teste zömök volt, szemei pedig vörösen izzottak a ködben. Később a férfi a helyi rendőrösön is elmesélte a történetet, de ott nem foglalkoztak különösebben az esettel, mert azt hitték hogy David csak szórakozik.

Az egyik legemlékezetesebb, és egyben legijesztőbb eset 2008 februárjában látott napvilágot. A teremtmény 2 méteres volt, két lábon járt, zömök felépítésű, és zöld bőrű volt. A beszámolók szerint 3 lábujja volt, melyek nagy karmokban végződtek. A karjai is hasonlóan néztek ki, amitől könnyedén tudott közlekedni a fák ágai között is.

Egy alkalommal egy arra autókázó családot rémített halálra, amikor az autót megtámadva ki akarta rángatni belőle utasait.

A sokkos állapotba került riadt áldozatoknak sikerült elhajtania a helyszínről, azonban az autóban jelentős károk keletkeztek. A család soha nem tért vissza a környékre, azóta messze elkerülik az autósok a vidéket, és csak akkor mennek keresztül rajta, ha muszáj.

Ezek az ismeretlen lények még ma is léteznek. Számtalan más esetben látni vélték őket. Lehet hogy csak a képzeletünk játszik velünk? Vagy az az árnyalak az ablakunk alatt, valóban minket figyel?

OSZD MEG másokkal is!

paranormál kísértet szellem szellemek megmagyarázhatatlan kísértetek szörnyek ismeretlen lények


Megtekintések száma: 143290

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet