Különös, suttogó hangokat rögzítettek egy elhagyatott bányában

2017. június 17., szombat




Egy régóta elhagyatott, magányos bányában rögzítettek egy olyan ijesztő videót, melyen suttogó hangokat szokatlan zajokat lehet hallani a kőbe vájt üregek között.

Ritkán rögzítenek kamerával olyan eseményeket, melyek egyértelműen paranormális jelenségekhez köthetőek. Azonban a most bemutatott videó ezen ritka kivételek egyike.

Létezik egy olyan internetes Youtube csatorna, melyben elhagyatott, rég nem üzemelő bányákat látogatnak meg. Az így készült videókon nyerhetünk betekintést ezekbe az elhagyatott világokba. Az egyik ilyen bányába való „leereszkedés” során azonban olyan dolgokat vettek fel, amire senki sem számított.

A Nyugat-Ausztráliában található Waldeck bányába leereszkedve a kamerás Frank, talán az élete egyik legfélelmetesebb paranormális élményét élhette át.

Amikor a bánya belső részében járt, szokatlan zajokra lett figyelmes. Ezek a zajok ugyan halkak voltak, de hallani lehetett őket. Visszafelé aztán újra hallotta őket. Ekkor hátra fordult, de megint csak a csend nyomaszó semmilyensége köszönt vissza rá.

Ezután fogta magát, minden bátorságát összeszedte, és visszament ugyanarra a részre, amikor újabb hangokat hallott.

Ekkor azonban még a vér is megfagyott az ereiben, ugyanis emberi mormogásokat, suttogásokat hallott.

Sőt, elmondása szerint olyan volt, mintha még angol szavak foszlányait is kihallotta volna a mélységesen nyomasztó suttogások közül.

A különös, földöntúli hang látszólag egyetlen forrásból jött, de nem tudta meghatározni, hogy pontosan honnan.

Frank elmondása szerint soha életében ne fél még így egyetlen bányában sem, pedig volt már dolga jónéhány elhagyatott bányában.

Úgy érezte, hogy valami mérhetetlen gyűlölet szól ezekből a suttogásokból, és az a valami, ami a hangokat kiadta, nagyon nem akarta, hogy ott legyen és kamerázzon.

Szerinte a bánya egy elátkozott hely lehet, talán régen egy haláleset miatt átkozták el az elhunyt hozzátartozói. De az is lehet, hogy egy sokkal régebbi, a vidékre szórt átok uralkodik a kőbe vájt folyosókon, vagy talán a néhai bányászok szellemei.

Frank, és a videót megnézők több elméletet próbáltak gyártani a hangok forrására. Vannak, akik szerint talán kígyók, vagy a bányában rekedt madarak adhatták ki a hangokat, azonban ez szinte teljességgel lehetetlen, mert láthatóan semmi sem volt odalenn a férfin kívül.

Sok szakértő szerint szinte biztos, hogy nem természetes hangról van szó, és valóban kilehet belőle hallani különböző nem tisztán érhető szavakat is. Ez lenne az első komoly bizonyíték valamiféle paranormális jelenségre?

OSZD MEG másokkal is!

paranormál szellem szellemek megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 60513





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet