Különös változások indultak meg a Föld magjában?

2017. március 12., vasárnap
Egyre gyakoribbak, és egyre erőteljesebbek a vulkanikus aktivitások. Egyes tudósok szerint ez en a véletlen műve.

Nemrégiben az Etna kitörése borzolta a kedélyeket, valamint egy lehetséges, egész Európában végigsöprő földrengés riasztó gondolata.

A Föld elkezdett mocorogni a lábunk alatt, és ennek komoly oka is van - legalábbis ezt állítja néhány tudós, akik saját eredményeikre hivatkozva azt állítják, hogy a Föld magja változóban van.

Valami olyan folyamat indulhatott el benne, amit még nem értünk, és azzal sem vagyunk tisztában, hogy ez a folyamat káros-e ránk nézve, vagy sem. Mindenesetre zajlik már egy ideje, egyre erősebb, egyre gyakoribb geológiai aktivitást okozva ezzel.

A Föld felszíne jelentősen át fog alakulni az elkövetkező évtizedekben, évszázadokban.

Az utóbbi időszakban, azaz az elmúlt 5 évben megszaporodtak a vulkánkitörések, és földrengések, amik ráadásul egyre nagyobb erejűek. Akik nem hiszik, azok utána nézhetnek, a statisztikák feketén-fehéren állnak, és megmutatják az igazságot.

Egy vulkán például szintén kitörhet az elkövetkező 150 évben, pedig már nagyon régóta alvó vulkán, és a Kárpát-medencében is egyre több földrengéssel kell majd számolnunk.

Nagyon komoly tehát a változás, mely egyértelműen visszavezethető a Földünk szívéhez. Ahhoz a vas, és fémmaghoz, mely több ezer fokosan forog a saját tengelye körül, ez által a bolygónak is forgást adva, mágneses mezővel látva el minket.

A mag egyértelműen lassul, ez nem vitás. Ugyanakkor nem kell megijednünk, ez a lassulás már a Föld születése óta zajlik. Azonban idővel a lassulás egyre nagyobb léptékű lesz.

Ha egyszer több millió év múlva megáll forogni a Föld, akkor a mágneses mező is szép lassan megszűnik. Azonban a mágneses mező már korábban is megszűnhet, legalábbis egy rövid időre, ami szintúgy komoly bajt hozhat ránk.

A pólusváltás során ugyanis meggyengülhet annyira, hogy beengedje a Nap gyilkos ultraibolya sugarait a felszínig.

A mostani egyre gyakoribb kitörések egyértelműen mutathatják azt, hogy igen nagy változások elé néz a Föld belső magja. Mintha jelentősen megnőtt volna odabenn az aktivitás.

Ráadásul megváltoztathatja a globális klímát is, és a Föld teljes arculatát. A pólusváltást is felgyorsíthatja, ugyanis komoly ráhatása lehet a tektonikus lemezek alatt, a köpeny réteg alsó részén keringő fémolvadék mezőkre.

Ma még egyelőre nem látjuk, mi lesz ennek a folyamatnak a vége, vagy hogy a változás számunkra kedvező lesz-e, és mennyire gyorsan fog bekövetkezni.

A Föld magjában azonban tagadhatatlanul különös folyamatok játszódnak le még ezekben a percekben is...

katasztrófa tudomány föld földünk globális kataklizma


Megtekintések száma: 103118

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet