Különös zajokról és hangokról számolt be egy kínai űrhajós

2016. december 3., szombat




Egy kínai űrhajós megdöbbentő beszámolója szerint titokzatos koppanásokat hallott odakinn a légüres térben, melyeknek a forrása máig nem tisztázott.

Új rejtély merült fel a világűr, és a Földbolygót övező közeggel kapcsolatosan. Egy kínai űrhajós ugyanis különös, kopogó hangokról számolt be.

Különös beszámoló

Jang Li-vej aki 2003. október 15-én lett az első kínai, aki eljutott a világűrbe, olyan szokatlan dolgokról számolt be nemrég a médiának, melyek újra lángra gyújtották a különféle összeesküvés elméleteket az idegenekkel és a világűrrel kapcsolatban.

A kínai úrhajós 21 és fél órát tartózkodott összesen a világűrben. A misszióval az Egyesült Államok és Oroszország – egészen pontosan a Szovjetunió – után Kína lett a harmadik olyan ország, amely önállóan küldött asztronautát a világűrbe.

Sokat elárult már hazatérését követően a missziókról, és arról, hogy mit tapasztalt, hogyan élte meg az egészet.

Most azonban egy olyan dologról is említést tett, mely különös erők, vagy idegenek létezésére is utalhat.

Az asztronauta a Kínai Központi Televíziónak mesélt arról, hogy missziója alatt különös, kopogásszerű hangokat hallott. Li-vej úgy emlékezett vissza, hogy a szokatlan zajok időként voltak hallhatóak az űrjárműben.

Bizarr, kopogó hangok az űrben

A kínai asztronauta szerint nem lehetett meghatározni a zaj forrását, mely leginkább kopogásra emlékeztetett. Olyan volt, mintha nem a távolból jönne, de nem is a közelből. Sem kintről, sem pedig bentről.

Egyszerűen nem volt képes meghatározni sem az eredetét, sem pedig a forrását. Maga a hang olyan volt, mintha valaki a jármű testén kopogtatna, éppen úgy, ahogy egy fakalapáccsal ütnek rá egy fémvödörre.

A zaj annyira felkeltette az érdeklődését, hogy többször próbálta megkeresni a forrását, azonban mikor napokkal később sem találta, egyre nyugtalanabbá bált. Gondolhatnánk azt, hogy az űrhajós csak kitalálta az egészet, hogy magára vonja a figyelmet azonban érdemes megemlíteni, hogy korábban hasonló esetet írt le a Sencsou-6 és 7 legénysége is 2005-ben, illetve 2008-ban.

Lehetséges magyarázatok

Megoszlanak a vélemények az esettel kapcsolatban, és a hangok forrásával kapcsolatosan is, ugyanis mind a mai napig nem létezik olyan magyarázat a jelenségre, mely hivatalosan elfogadott lenne.

Egyesek úgy vélik, hogy talán az űrszeméttel való időnkénti ütközés okozhatja ezeket a kopogó hangokat, ez esetben azonban már több kisebb sérülés lenne az űrállomásokon és az űrbe telepített szerkezeteken, ilyeneket pedig nem találtak.

Egy másik, sokkal logikusabb magyarázat szerint az űrhajó fémszerkezete a különböző hőmérsékleti viszonyoknak köszönhetően hol kitágult, hol összehúzódott. A hang természete azonban nem támasztja alá ezt az elméletet.

A kínai misszión jelentkező furcsaságra eddig nincs egyértelmű magyarázat, ez persze nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Mivel a későbbi Sencsou-küldetések során is érzékeltek hasonló zajokat, ezért elég valószínű, hogy azok okozóját a gépek tervrajzainál kell keresni.

Azonban könnyen lehet az is, hogy egy eddig ismeretlen űrbéli jelenség, vagy valamiféle fel nem fedezett erő lehet a hangok forrása. Mindenre fény derülhet majd a jövőben.

ufó ufók idegen idegenek összeesküvés megmagyarázhatatan


Megtekintések száma: 33326





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet