Kun Richárd magyar feltaláló találmánya nyűgözi le Kínát és az egész világot!

2018. április 30., hétfő




Mi magyarok, megint alkottunk!

Kun Richárd nevét egy életre meg fogjuk jegyezni.

Ő az a magyra feltaláló, aki nem akármit hozott létre, és amiért nem csak Kína van oda, de az egész világ.

Idővel pedig meg is induléhat találmányának tejrdése széleskörben is, így akár az USa-ba is eljuthat...

A Valor Hungariae Zrt. cég közleményében azt írta, a flAVATAR elnevezésű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.

Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, védjegyoltalom alatt álló találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve - a töltöttség erejétől függően - akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak.

Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra "feltölthetőek", így újra világítani fognak.

Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet - olvasható a társaság közleményében.

A flAVATARok az élővirágok tulajdonságaival rendelkeznek, ennek alapján kell kezelni mind a vágott virágot, mind a cserepes növényt - közölte a társaság.

A találmány a magyar állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. és partnere, a kínai Morgan Star Group közös szervezésében jutott ki a kiállításra.

Mi magyarok időnként meg tudjuk mutatni, hogy még mindig bennünk van az innovációra való hajlam, és az élen járás a tudományokban és a technológiában.

A lenti képeken megnézheted, hogyan is néz ki ez az igazi magyar csoda!

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika magyarsag magyraok


Megtekintések száma: 34329





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet