​„Kussoljál már!” – „Érdekes másfél óra volt” az első elnöki vita Trump és Biden között

2020. szeptember 30., szerda
Minden idők legfurcsább vitája volt a Donald Trump és Joe Biden közötti első elnökjelölti vita.

Érdekes másfél óra volt.

Így jellemezte a moderátor szerepét játszó Chris Wallace a Donald Trump amerikai elnök, és demokrata kihívója, Joe Biden közötti első elnöki vitát.

Finoman fogalmazott. Mások nem voltak ennyire visszafogottak. Jake Tapper, a CNN műsorvezetője rögtön a vita után láthatóan döbbent, csalódott és lemondó arckifejezéssel egy vonatbalesetben lángoló kukához hasonlította az összecsapást, hozzátéve:

Ez volt a legrosszabb vita, amit valaha láttam. Nem is vita volt. Egy szégyen. Beszélhetünk arról, ki nyerte meg a vitát, vagy ki veszítette el a vitát, de egy biztos: az amerikai emberek veszítettek. Mert ez szörnyű volt.

A vita annyira „érdekes volt”, hogy a CNN tudósítója, Dana Bash élő adásban egyszerűen úgy jellemezte, mint „shitshow” (ahol a shit azt jelenti, hogy szar).

Egy elnökjelölti vitán elvileg arról kéne szólnia, hogy a világ talán még mindig legnagyobb hatalommal rendelkező pozíciójára pályázó politikusok bemutatják a választóknak programjukat, elmondják, milyen terveik vannak, érvelnek és adatokkal bizonyítják, miért ők a jobb választás. Erről viszont szinte semmit sem tudhattak meg az amerikaiak. És ez leginkább Trumpnak volt köszönhető, aki folyamatosan közbevágott, amikor Biden beszélt, nem tartotta tiszteletben az előre lebeszélt szabályokat, miközben Biden “bohócnak” nevezte Trumpot, és közölte vele:

Kussolj már!

Persze mire is lehetett számítani, amikor a vitára készülve a Trump-kampány azzal vádolta meg Bident, hogy „teljesítményfokozó kábítószereket” fog használni, és rejtett fülhallgatót, ahol majd távolról mondják neki, hogy mit is kell mondania.


Megtekintések száma: 16380

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet