Küszöbön a modern történelem legpusztítóbb háborúja?

2019. június 18., kedd
Kirobbanhat korunk újabb fegyveres háborúja, és egy lehetséges atomfenyegetés?

Ha megnézzük a geopolitikai világtérképet, azt látjuk, hogy szerte a bolygón tele van minden ország, minden földrész kisebb-nagyobb háborús gócpontokkal.

Ezek eszkalálódhatnak bármelyik pillanatban, nem véletlenül van a végítélet “atomórája” nem sokkal éjfél elé állítva.

Ezzel is jelzik a szakértők, hogy tényleg egyetlen lépésre van a baj.

Gyakorlatilag ugyanis a harmadik világháború előszobájában toporgunk…

Egyre feszültebb a helyzet a Perzsa-öböl körül, miután két tankerhajót súlyos támadás ért, amelynek lebonyolításával az Egyesült Államok Iránt vádolja.

Bár Donald Trump elnök állítólag nem akar háborút a perzsa országgal, több magas rangú tanácsadója is támogatná a rezsimváltást, ráadásul nemrég az Egyesült Államok egy repülőgép-hordozót is az öbölbe vezényelt.Ha netán közvetlen konfliktusra kerül sor a két ország közt, a modern történelem egyik legvéresebb és legpusztítóbb háborúja lehet az eredménye, ami akár évekig, ha nem évtizedekig is elhúzódhat

Garrett a 2015-ben aláírt többhatalmi atomalkura utalt, amelyet hat nagyhatalom – az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Oroszország, Franciaország, Németország és Kína – kötött Iránnal, és amelyet a Trump-kormányzat 2018 májusában felmondott.

Irán aztán nemrég jelentette be, hogy az utóbbi időben megsokszorozta urándúsításának ütemét, és várhatóan tíz nap múlva az enyhén dúsított uránkészlete meghaladja majd a 2015-ben kötött atomalkuban meghatározott mennyiséget.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27328

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet