Kutya akadályozta meg a rabok bravúros szökését!

2015. augusztus 18., kedd
Hihetetlen! A kutya a reggeli séta során hívta fel gazdája figyelmét arra, hogy valami nincs rendben a föld alatt. Gazdája később kihívta a rendőrséget, majd ami ezután jött, azon teljesen elképedtek.

A kutya ugyanis megakadályozott egy előre kitervelt, profi módon előkészített szökést. Az egész eset délelőtt 10 órakor történt egy görögországi szigeten, Korfun, amikor is a kutyát gazdija sétáltatta egy a közeli börtön melletti tisztáson.

szokes-korfuA kutya azonban a sétaközben váratlanul megállt, majd nyugtalan lett, és ugatni kezdett, miközben a földre meresztette tekintetét. Mivel a kutya gazdája azt hitte, hogy bűncselekmény nyomaira bukkantak, esetleg egy holttestre, azonnal kihívta a hatóságokat a helyszínre.

A kiérkező rendőrök ásni kezdtek, majd döbbenten fedezték föl, hogy néhány méter mélyen egy hatalmas, kézzel ásott alagútrendszer helyezkedik el, melynek egyik vége a közeli börtönből indul. Néhány perccel később a rabok is meglettek, akik éppen ástak, és halvány fogalmuk sem volt róla, hogy egy kutyának köszönhetik füstbe ment tervüket.

Elemlámpák, ventilátorok hevertek az alagútban, és egy tucat eldobált műanyag ételtartó. Az elítéltek húszan voltak, legtöbbjük hosszú időre, vagy életfogytiglanra ítélve, nem csoda hát, ha meg akartak lógni.

Nem ez volt az első hasonló eset a börtön történetében. Korábban ugyanis 1996-ban is egy kutya közreműködésével buktak le a szökni próbáló rabok, amikor is egy régi, még az angolok által, az angol megszállás alatt épült alagútrendszerben próbáltak elbújni.


Megtekintések száma: 5346

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet