Lányok, hölgyek! Vigyázzatok: veszélyben lehet az életetek, ha elmentek este futni, ez nagyon fontos!

2018. október 22., hétfő
Ez bárkivel előfordulhat! Ezeket tartsd észben, mielőtt futni mész!

Futni jó, és sokak szerint este, vagy alkonyatkor a legjobb.

Azonban nem árt vigyázni – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Ugyanis az elmúlt években számtalan olyan Magyarországon történt eset volt, ami megmutatta, milyen óriási veszélyben lehet valaki, ha futni megy - írja a magyarokvagyunk.com

Ugye emlékszünk még a soroksári gyilkosságra?

Gyurik Krisztinát éppen egy esti futás során támadták meg, erőszakolták meg, majd ölték meg. Tragikus eset volt, ami némileg felnyitotta az emberek szemét.

Aztán nemrég egy futónőt, Makai Krisztinát támadott meg egy vadidegen éjszaka, miközben futott.Itt is kis híján majdnem erőszak – és akár gyilkosság is – lett volna a vége, ha a férje nem fut utána valamilyen megérzésből, így közbeavatkozva az erőszak előtt.

LÁNYOK, NŐK!

Nagyon figyeljetek, ha futni mentek, és lehetőleg SOHA nem fussatok egyedül, alkonyatkor vagy este semmiképpen sem, de még fényes nappal sem lehettek teljes biztonságban.

Kerüljétek az olyan útvonalakat, amik erdős területekhez vannak közel, vagy túlságosan félreeső helyek.

Az elmúlt évek támadásai mind ilyen övezetekben fordultak elő.

MINDIG fussatok párban, vagy akár egy kisebb csoportban. Ez nagyon fontos, ezzel ugyanis magas labdát adtok a támadónak, hiszen a magányos és védtelen nőkre vadásznak.

Mindig tudassátok otthon, hogy mikorra vagytok várhatók, merre fogtok futni, ha ez mégsem megoldható, így ha nem érkeztek haza időben, utánatok mehet valaki, ezzel akár az életetek megmentve.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: magyarokvagyunk.com

érdekes figyelmeztetés felhívás


Megtekintések száma: 31434

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet