Lassan megfulladunk majd a Föld légkörétől?

2016. október 22., szombat




Egyre nagyobb a légszennyezettség mértéke, és az elkövetkező 3-4 évtizedben olyannyira mérgezővé válhat a levegő, hogy az alkalmatlan lesz majd a belégzésre.

A bolygónk rombolása tovább folytatódik. Rossz kimondani, de ha nem teszünk valamit, az unokáink már nem élni fognak ezen a bolygón, hanem szenvedni, fuldokolni.

Vészjósló jövő

Méghozzá szó szerint. A bolygó légköre ugyanis változóban van. Egyre jobban elhasználódik, és egyre jobban telítődik üvegházhatást okozó gázokkal.

Egyes nagyvárosokban már most is óriási gondokat okoz a légszennyezés, és mindennaposak a szmog riadók.

A sűrű füstköd, a szmog főleg a nagyvárosokban, ipari területeken, szélcsendes időben alakul ki. Rendkívül egészségtelen. Légzőszervi megbetegedést okozhat. Ezért évről-évre már most is egyre több ember hal meg ennek következtében.

Ez a szám néhány évtized múlva még magasabb lesz. Ráadásul a légszennyezés nemrég bizonyítottan még súlyosabb következményeket okozott mindannyiunkban.

Egy nemrég elvégzett kutatás során ugyanis a tudósok 37 ember agyszövetmintáit elemezték, a legfiatalabb 3, a legidősebb 85 éves volt, mindannyian a rendkívül rossz levegőjű Mexikóvárosban éltek halálukig.

Megvizsgálták 8 manchesteri ember mintáit is, ők 62 és 92 éves koruk között hunytak el, néhányan idegrendszeri károsodás miatt.

Apró, magnetit szemcsék okozták ezen emberek halálát, ezt orvosi szempontból is sikerült bebizonyítaniuk.

A magnetit bár előfordul az agyban, de nem ekkora mennyiségben, nem ilyen nagy szemcsékben, illetve alakban. Ezek a szemcsék ugyanis sima felületűek voltak, és gömb alakúak, ilyenek pedig csak különféle járművek motorjában jöhetnek létre magas hőmérséklet hatására.

Vagyis a tudósok egyértelművé tették: különféle járművek katalizátoraiból származnak a szennyeződések. Lényegében a károsodás szép lassan felfalja az agyat.

Lassan meg fogunk fulladni

Tény, hogy lassan egyre fullasztóbb lesz számunkra a levegő, ha sürgősen nem teszünk valamit. Talán nekünk még nem kell ezzel szembesülnünk, de gyermekeinknek, unokáinknak már borzalmas hatásokkal kell megküzdeniük.

Elképzelhető, hogy unokáink már egy szó szerint fullasztó légkörben fognak élni, vagyis inkább csak szenvedve levegőért kapkodni.

A szabadba egyáltalán nem lehet majd kimenni, mert súlyosan egészségkárosító hatása lesz. A napot alig fogjuk látni, és még a kanári szigeteken is félhomály lesz a legtisztább időben is. A szmog felhő ugyanis rátelepszik és belepi az egész bolygót.

A folyamat akkora már visszafordíthatatlan lesz, és csak hosszú évszázadok alatt lesz lehetősége kiürülnie ennek a rengeteg méreganyagnak a légkörből.

Így MOST van az az idő, amikor még tehetünk ellene valamit, és megakadályozhatjuk, hogy ez a borzalmas világ eljöjjön és szép lassan valósággá váljon.

katasztrófa tudomány környezetszennyezés az emberiség jövője világvége környezetvédelem


Megtekintések száma: 97994





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet