Láttad már a National Geographic címlapját? Az Afgán lány óta nem volt ennyire brutálisan erős címlapja!

2018. május 19., szombat
Komoly és belül szívfacsaró üzenete van...

Ilyen jól összehozott, mély üzenettel rendelkező munkát már rég látott a világ, nem véletlen, hogy mindenki a National Geographic friss címlapjáról beszél..

Szóval így festene a modern ember jéghegye, amely veszélyt jelent Földünk ökoszisztémáira:

Elgondolkodtató, nem?

A National Geographic legfrissebb száma főként a környezetszennyezésre, azon belül is a tengereket és óceánokat érintő műanyaginvázióra teszi a hangsúlyt.

A laphoz pedig egy mexikói művész, Jorge Gamboa dobott össze egy nagyon erős borítót, amely nagyon tömören fogalmazza meg azokat a kihívásokat, amelyekkel a 21. században szembe kell majd néznünk.

Évente 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, és ez csak a jéghegy csúcsa. Itt volna az ideje eldöntenünk, hogy a bolygót vagy a műanyagot választjuk.

A legnagyobb gond az egyszerű műanyag zacskókkal és palackokkal van, ugyanis nem elég, hogy iszonyú lassan bomlanak le, de az öt milliméteresnél kisebb műanyagrészecskéket a halak és bizonyos madarak tápláléknak vélik.

Így ezeket az állatokat megfojthatják, a nagyobb élőlényeket a gyomrukba kerülve ölhetik meg, tehát a probléma több téren is pusztít – ráadásul ránk sincs jó hatással.

Nemrég a Föld legmélyebb pontján, a Mariana-árok fenekén, közel 11 kilométeres mélységben is találtak egy egyszer használható műanyagzacskót.

Ennél már nincs lejjebb, értsük így vagy úgy. Innen nehéz lesz "szépíteni" a helyzeten.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány környezetszennyezés érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 17392

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet