Láttál már fordított fákat? A Gleccser Kertek különleges fái ámulatba fognak ejteni

2020. június 28., vasárnap




A fejjel lefelé álló fák egyedülállóak a világon.

Néha látni furcsa dolgokat az életben, és olyanokat, amik nem a megszokott módon néznek ki. Ilyenek a különleges állatfajok, és a furcsa helyek.

Azonban az 50 hektáros Gleccser Kertekben található fák látványához nincs fogható. A fák ugyanis nem a megszokott módon nőnek.

A park egyik különlegességének számítanak azok a lucfenyők, és hatalmas bükkfák, melyek úgy néznek ki, mintha teljesen meg lennének fordítva.

Ez azt jelenti, hogy az egész látvány olyan, mintha fogta volna valami, és a feje tetejére állította volna őket.

Bizarr, már-már szürreális hangulatot árasztanak, ahogy ezek a növények gyökerükkel az ég felé néznek, és sokkal inkább hasonlítanak a majomkenyérfákra, mint a klasszikus fákra.

Sokan nem tudják, de nem állt még a feje tetejére a világ a Gleccser Kertekben sem. Pusztán arról van szó, hogy korábbi tereprendezési munkálatok miatt alakult ki ez a bizarr látvány.

Ezeket a "teremtményeket" sokan csak Virágtoronynak hívják, utalva kinézetükre. Az egész úgy indult, hogy még 1984-ben egy hatalmas földcsuszamlás rombolta le a Thunder hegyet. A hegy nagy része odalett, és alig maradt meg a növényzet.

Később vásárolta meg egy bizonyos Cindy és Steve Biwhay a területet, ahová üvegházakat, és új növényeket akartak telepíteni.

Tereprendezés mellett döntöttek, hogy minél jobban átformálhassák a 6 hektárról 50 hektárra felhízott régiót.

Egy tereprendezés során Steve az egyik géppel egy kidőlt farönköt szállított, ami véletlenül a puha sárba fúródott fejjel lefelé.

Egy szempillantás, és némi fantázia kellett csak hozzá, hogy rájöjjenek, hogyan lehet ezeket a kidőlt fákat újra lélegzetelállítóvá varázsolni.

Ekkor született meg a nagy ötlet: a fák kifordult gyökerének a tetejét beültették, és így természetes virágcserepek jöttek létre. A fák tetejét pedig jó mélyre temették, hogy ne kapaszkodjanak gyökereik lévén vissza az eredeti pozícióikba.

Gyönyörűek ezek a fejjel lefelé fordított fáj, ahogyan a nagy gyökérzet különféle színekben pompázik.

Meg lehet itt találni mindent: begóniát, fuksziát, petúniát, és egyéb más látványos, és jó illatot árasztó virágot is. Ha valaki a Gleccser Kertek közelében jár, az feltétlen iktassa be, mint remek látnivalót.

érdekes érdekesség gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 42251





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet