Leállt a Golf-áramlat. állítják a tudósok, akik szerint ideje felkészülni a Föld legnagyobb katasztrófáira!

2021. augusztus 3., kedd




Minden korábbinál brutálisabb időjárási szélsőségekre készüljünk, már idén nyártól!

Úgy tűnik, megtörtént a baj, amire valahol mindenki számított, de senki sem godolt arra, hogy még a mi életünkben be fog következni.

A globális felmelegedés eredményeképpen igazi klímakatasztrófát fog előidézni a most bekövetkezett folyamat.

A tudósok megfigyelései, és kutatók jelentései szerint leállt a Golf-áramlat.

Vagyis leállt az a folyamat, ami a Földbolygó természetes és egyben törékeny klímaegyensúlyát fenntartotta...

Több, a Nature tudományos folyóiratban közölt vizsgálat is górcső állította az áramlatok lassulását. Dr. David Thornalley, a University College London kutatója a munkatársaival többek közt az óceánok fenekének mintáit elemezte. 

A kutatók a különböző rétegek eltérő szemcseméreteiből következtettek arra, hogy az adott időszakban milyen gyors volt az áramlás.

Míg egy korábbi kutatómunka pedig az elmúlt 120 esztendő hőmérsékleti adatait vetette össze.

Ebből az derült ki, hogy mára gyakorlatilag teljesen leállt az áramlat, ezért vészesen rövid időn belül, már idén nyártól drasztikusan nő a szélsőséges időjárási jelenségek előfordulása szerte a bolygón.

A Golf-áramlat leállásának gondolatával korábban már a hollywood-i filmgyár is eljátszott a 2004-es Holnapután című katasztrófafilmben. A szakértők felidézve a film ijesztő jeleneteit, elmondták, hogy nyilván azok eltúlzottak voltak, és pár nap és hét leforgása alatt ilyen következményekkel nem kellene számolnunk.

Azonban, ahogy arra az utóbbi évszázadokban akadt példa, az áramlat sebességében beálló újabb lassulás valóban rövid időn belül éreztetné negatív hatásait a kontinensre.

Ez pedig idén nyáron már éreztetni fogja ahatását, ugyanis feltehetően számos helyne extrém forróságra, pusztító hőhullámokra kell majd számítani, sok helyen több napon, vagy héten át tartó hőségriadóval.

Ez pedig már ebben az évben számos emberéletet fog majd követelni...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen klímaváltozás felmelegedés


Megtekintések száma: 50636





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet