​Leégett az épolónő háza, míg ő egy kritikus állapotú koronavírusos beteget ápolt a kórházban

2020. december 20., vasárnap




Az egyedülálló anya első karácsonyát töltötte volna oklahomai otthonában a gyerekeivel, most egy hotelben vagy albérletben kell ünnepelniük.

Szomorú tragédia történt egy amerikai ápolónővel: leégett a háza, amíg ő a munkahelyén koronavírusos betegeket látott el.

Tina Irwin egy Oklahoma Cityben lévő kórházban dolgozik, amely alig néhány mérföldre van az otthonától. A CNN-nek elmondta, hogy

éppen egy kritikus állapotban lévő koronavírusos beteget kötött életfenntartó gépekre, amikor a szomszédja azzal hívta fel, hogy ég a háza.

A nő azonnal rohant is haza, útközben pedig felhívta az egyik gyerekét, aki akkor otthon tartózkodott.

"Csak sikoltozott és azt mondogatta, 'anya, segíts'. Aztán elnémult a telefon. Fogalmam sem volt róla, hogy a gyerekeim egyáltalán kijutottak-e a házból, és nem tudtam, mi fogad majd, amikor hazaérek"

- idézte fel az ijesztő pillanatokat.

Amikor Tina hazaért, a tűzoltók már dolgoztak a tűz eloltásán. Szerencsére mindhárom otthon tartózkodó gyereke és öt kutyájuk is épségben kijutott a lángoló házból.

Az anya szerint ez a fiának köszönhető, ő értesítette a testvéreit a tűzről. Az egyik lány ugyanis aludt az egyik hátsó szobában, a másik pedig bedugott fülhallgatóval tanult egy másik szobában, így nem is vették észre maguktól, hogy baj van.

Annak ellenére, hogy szerencsére mindenki megúszta a tűzesetet, nagyon lesújtotta az egész családot, hogy a lángok martalékává vált az otthonuk jelentős része, ráadásul az év végi ünnepeket előtt, és úgy, hogy az első karácsonyuk lett volna ebben a házban.

Az egyedülálló anya ráadásul a minden egyes nap nagyon kimerítő munkája után csak otthon tudott egy kicsit kikapcsolódni és feltöltődni. Elmondása szerint nagyon őrült ez az időszak a kórházban, ahol dolgozik.

"Fáradhatatlanul dolgozunk, de a betegek csak jönnek és jönnek. Pár óráig még jól vannak, aztán legközelebb már azon kapod magad, hogy újra kell éleszteni őket"

- mesélte a nővér.


Megtekintések száma: 2306





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet