Lehet, hogy megtalálták a Mennyország bizonyítékait? Tudósok elképesztő dolgot figyeltek meg

2021. július 24., szombat




Ha ezekben a dolgokban csak félig van igazuk, már újra kell gondolnunk mindent, amit a világ létezésével kapcsolatban tudtunk.

A világegyetem talán nem az, aminek látszik. Lehet, hogy mi csak egy kis részét ismerjük, mintha csak a jéghegy kiálló részét látnánk, de rengeteg olyan dolog lehet a felszín alatt, amiről fogalmunk sincs. A világ legrejtélyesebb anomáliái közé tartozó feketelyukak lehetnek a kulcs egy másik világhoz.

A kutatók már régóta sejtik, hogy a feketelyukak – melyekről talán idén fogunk először rendes felvételeket kapni – egyfajta átjárók lehetnek. Valójában azonban az eseményhorizonton túl megáll a tudomány.

Senki sem tudja, mi van odaát, és hogy pontosan mi történik az anyaggal és az információval odabenn, és hogy végleg elnyelődik, vagy csak kilyukad egy másik ponton, ahol nagy energiával kiáramlik.

A kutatók nemrégiben a szuperfolyékony héliummal kísérletezve jöttek rá, hogy talán hasonló folyamatok mehetnek végbe egy feketelyuk belsejében is: azaz az atomok elkezdenek saját tengelyük körül forogni, és mivel nincs súrlódás, időben örökké folytatódik ez a forgás.

Ekkor elviekben megszűnik az idő, mint olyan.

Vannak azonban olyan elképzelések is, miszerint az anyag úgynevezett fehérlyukakon át áramlik ki az univerzumunk fonákjaként tekintett párhuzamos univerzumba. Ez az univerzum ugyanolyan lehet, mint a miénk, csak egyfajta tükörkép, de az is lehet, hogy ebben a párhuzamos univerzumban nincsen idő, vagy tér.

Ha ez így van, akkor gyakorlatilag bizonyos értelemben ez lehet az örökkévalóság. Vagyis egy nagyon elrugaszkodott, merész feltételezés szerint a feketelyukak túloldalán található világ lehet a Bibliai értelemben vett mennyország, ahol az öröklét érvényesül.

A Bibliában ugyanis sok helyen le van írva, hogy Isten országában már az örök boldogság, és az örök élet várja azokat, akik a mennybe mennek.

Az öröklétet pedig nagyon nehéz elképzelni, ellenben ha nincs idő, az öröklét is értelmezhető, mivel nincsen elmúlás

Ezzel persze sokan nem értenek egyet, azonban a tudósok, akik felvetették, hangsúlyozzák, hogy ez csak egy elmélet, ami nem mond ellen semmilyen általunk ma ismert fizikai, vagy kvantumfizikai jelenségnek.

Kérdés, hogy pontosan hogyan is kell elképzelni az örökkévalóságot, mert az emberiség számára - ami mindig is az elmúlással volt körülvéve – ez egy elképzelhetetlen fogalom.

Ha ez így van, akkor a világról kijelenthetjük, hogy gyakorlatilag semmit sem tudunk.

tudomány csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 523195





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet