Lélegeztetőgépre került egy koronavírusos magyar háziorvos - írja az Index

2020. április 1., szerda




A portál szerint a hétvégén nyilvánosságra került két eseten túl több magyarországi háziorvos is megfertőződött már.

Lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos, aki igazoltan koronavírussal fertőzött, emiatt is került kórházba – tudta meg biztos forrásból az Index.

A portál információi szerint a hétvégén nyilvánosságra került két eseten túl több magyarországi háziorvos is megfertőződött már, többeket pedig a betegség gyanújával vizsgálnak, illetve karanténba is helyeztek.

Bár a lap még hétfőn kérdéseket tett fel az operatív törzsnek a koronavírusos háziorvosok létszámára és állapotára vonatkozólag, erre mostanáig nem kaptak választ.

Mint arról beszámoltunk, egy egész sor szakmai szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amit március 31-i keltezéssel küldtek el Müller Cecília országos tisztifőorvosnak.

Az aláírók elfogadhatatlannak tartják, hogy Müller a koronavírus járvány kezdete óta több alkalommal, 

így a 2020. 03. 30-án megtartott sajtótájékoztatón is ismételten azt mondta, a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése.

A levélben hangsúlyozzák, hogy védőfelszerelés nélkül az életkori korlát miatt hozzávetőleg felére csökkent alapellátó létszám tovább apad, ami komoly területi ellátási zavarok kialakuláshoz is vezet.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 28188





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet