Lélegeztetőgépre került egy koronavírusos magyar háziorvos - írja az Index

2020. április 1., szerda
A portál szerint a hétvégén nyilvánosságra került két eseten túl több magyarországi háziorvos is megfertőződött már.

Lélegeztetőgépre került egy magyar háziorvos, aki igazoltan koronavírussal fertőzött, emiatt is került kórházba – tudta meg biztos forrásból az Index.

A portál információi szerint a hétvégén nyilvánosságra került két eseten túl több magyarországi háziorvos is megfertőződött már, többeket pedig a betegség gyanújával vizsgálnak, illetve karanténba is helyeztek.

Bár a lap még hétfőn kérdéseket tett fel az operatív törzsnek a koronavírusos háziorvosok létszámára és állapotára vonatkozólag, erre mostanáig nem kaptak választ.

Mint arról beszámoltunk, egy egész sor szakmai szervezet írta alá azt a nyílt levelet, amit március 31-i keltezéssel küldtek el Müller Cecília országos tisztifőorvosnak.

Az aláírók elfogadhatatlannak tartják, hogy Müller a koronavírus járvány kezdete óta több alkalommal, 

így a 2020. 03. 30-án megtartott sajtótájékoztatón is ismételten azt mondta, a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése.A levélben hangsúlyozzák, hogy védőfelszerelés nélkül az életkori korlát miatt hozzávetőleg felére csökkent alapellátó létszám tovább apad, ami komoly területi ellátási zavarok kialakuláshoz is vezet.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 27239

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet