Lélegzetelállító lézeres kísérletek

2016. december 21., szerda




A most következő, lézerrel végzett látványos kísérleteket otthon is kivitelezheted, de ha csak nézed, akkor is le fog esni az állad, mi mindenre képes a lézerfény, és mekkora ereje van.

Tudtad, hogy a lézer képes egy gyufát is meggyújtani? Vagy, hogy az emberi szemet megvakítani? Talán még neked is rémlenek azok a kicsi, piros lézert árasztó pointerek, melyekkel gyerekként annyit lehetett szórakozni.

Ez a videó ugyan egy kicsit komolyabb arzenállal, de bemutatja, hogy mi mindent lehet csinálni még a lézerrel.

Van itt minden. Gyufaszálak megpörkölése, majd félbevágása lézerfény segítségével, vagy gyönyörű szivárványnyaláb létrehozása, és mesterkélt irányítása, de a végén még egy hatalmas robbanással is meglepnek minket.

Egyvalami a látványosság mellett azért mindenképpen kitűnik. A lézerrel óvatosan kell bánni, és körültekintően kell használni, mert avatatlan kezekben nagyon veszélyes is tud lenni.

Figyelmeztetünk, látványos lesz!

Ha tetszett? OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 12637





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet


Fatal error: Uncaught exception 'yii\web\HeadersAlreadySentException' with message 'Headers already sent in /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/filters/PageCache.php on line 259.' in /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/Response.php:366 Stack trace: #0 /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/Response.php(339): yii\web\Response->sendHeaders() #1 /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/ErrorHandler.php(135): yii\web\Response->send() #2 /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/base/ErrorHandler.php(262): yii\web\ErrorHandler->renderException(Object(yii\base\ErrorException)) #3 [internal function]: yii\base\ErrorHandler->handleFatalError() #4 {main} thrown in /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/Response.php on line 366