Lélegzetelállító: mesés lilaakác alagút Japánban

2016. november 21., hétfő




A Japánban található lila árnyalatokban pompázó lilaakác alagút olyan, mintha egy mese valóságba ültetett helyszíne lenne.

Ha nem láttál még igazán meseszép alagutat, akkor nem hagyhatod ki a Japánban található Fuji Kawachi Garden látványos alagútját, melyet lilaakácok tengere borít, nem csak oldalról, hanem a fejünk felől is.

Óriási, rügyező és gazdag fürtökben lóg, ezzel egy tényleges alagutat képezve felettünk, mintha csak valamiféle mese szürreális jelenetének főszereplői lennénk.

A méltán népszerű látványosság Kytakyushu városában található. Nem véletlen, hogy lilaakáccal van borítva az alagút.

Ennek a virágnak ugyanis egyrészt nagyon nagy történelme van a távol keleti kultúrában, másrészt előszeretettel is használják, mivel meghatározóvá vált. Ezen azonban egy csöppet sem lepődünk meg a képeket elnézve.

A képek ugyanis egy valóban bámulatos, mesebeli látványról árulkodnak.

A Tokiótól nagyjából 6 órányira lévő kert április közepétől májusig mutatja a legszebb arcát és a látogatóknak belépődíjat sem kell fizetni. A hely nem valami vállalat, vagy cég tulajdonában van ugyanis, hanem egy privát terület.

A tulajdonos pedig annyira emberbarát, és nyitott felfogású, hogy ne kér a látogatóktól pénzt. Elmondása szerint azért nem, mert a látványt, amit ez a virágos alagút nyújt, egyszerűen nem lehet beárazni, és bűn is lenne, ha bárki megpróbálná.

Az alagúton végigsétálva az az érzésünk, hogy a hely magával ragad, mind az illatok mind a látvány által. Egyszerre érzünk valami idillikus romantikát, és édes nosztalgiát.

Minden évben emberek tízezrei fordulnak meg ezen a gyönyörű helyen, a világ minden tájáról, mert sok útikönyv, és turizmussal foglalkozó oldal előszeretettel ajánlja, mint programot és néznivalót.

Ebben az egyedülálló parkban a virágoknak története van, és a kertben tematikus rendszer kapcsolódik a különböző színű és fajtájú akácok virágzási idejéhez.

A parkban, mely magában foglalja a lilaakác alagutat is, van egy közel 1000 négyzetméteres lilaakác lugas is, mely egybefüggő egészet alkot.

Ez a rész évtizedekkel ezelőtt még csak 70 négyzetméteres volt, mára azonban a virágzuhatag mérete sokszorosára nőtt. A csüngő virágok hossza eléri a negyven méteres hosszúságot is. Azt mondják, ez a legszebb lilaakác a világon.

Maga a szóban forgó alagút pedig 80 méteren át fut végig, hogy az alagútban sétáló párok, és kíváncsi látogatók minél több ideig élvezhessék ezt a mesés élményt, melyet a látvány nyújt.

A lilaakác egyes egyedei képesek 500 évig is elélni egy korábban elvégzett tanulmány szerint. Így egészen biztos, hogy sokáig élvezhetjük még eme páratlan kertészeti műalkotást.

hihetetlen hihetetlen helyek gyönyörű helyek


Megtekintések száma: 25083





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet