Leleplező felvétel került ki: ezt követik el az izraeli katonák a palesztinok ellen

2019. november 29., péntek




Ezt az egész világnak látnia kellene...

2019 november 3-án, 11:30-kor izraeli katonák őrizetbe vették a 13 éves Abd egy-Razeq Idrist, Abu Jales környékén, Hebron városában. Betették egy katonai terepjáróba, bekötötték a szemét és körbevitték.

Ezután elvitték al-Harika környékére, körülbelül egy kilométerre az otthonától, ahol kiszállították a dzsipből, és bekötött szemmel sétáltatták az utcákon.

Amikor az apja megérkezett, a katonák megtagadták, hogy átadják neki a fiát.

Az izraeli katonák ezután villanógránátokat kezdtek az utcában található házak udvarára bedobálni, amit hangos robbanások kísértek.

A fiút később egy katonai álláshoz vitték a Kiryat Arba városrészbe, az apának azonban azt mondták, hogy az ottani rendőrségre viszik, ahol az apa hiába kereste a fiát. 

A fiút állítólag a kődobálókról kérdezték, és egyedül küldték haza körülbelül délután 2 órakor.

Ez az eset nem különleges, része az izraeli biztonsági erők és telepesek által Hebronban palesztinok ellen elkövetett rutin erőszaknak, beleértve a fizikai támadásokat, fenyegetéseket, szóbeli erőszakot, a katonák otthonokba történő behatolását (általában éjszaka), valamint a kiskorúak és a felnőttek hamis letartóztatását.

Izrael a biztonsággal igazolja ezt a magatartást, és szegregációt ró a városra. 

Mégis, amint ez az eset bizonyítja, ezek az állítások alaptalanok és pusztán arra szolgálnak, hogy erősítsék azt a politikát, melynek célja, hogy a palesztinokat Hebron elhagyására kényszerítsék azzal, hogy elviselhetetlenné teszik az itt élő emberek mindennapi életét.

Az alábbi első videó egy rövidített változata a második eredeti, hosszabb felvételnek.


OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika


Megtekintések száma: 50987





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet