Lenyűgöző: Egy nő szörfdeszkájával úszott fel, hogy szemtanúja legyen Hawaii híres lávaesésének

2016. augusztus 18., csütörtök




A sokszor csak Tarzan-gyerekként becézett Alison Teal régi vágya volt, hogy egyszer élőben lássa Hawaii egyik leggyönyörűbb látványosságát, a híres lávaesést. A csodálatos látvány azonban egyszerre volt lenyűgöző és életveszélyes. Nézd meg videón, hogyan úszott a hölgy a lávaesés közelébe!

A Kilauea hegy a Hawaii Nagy Sziget egyik legfiatalabb vulkáni része. Azt sem szabad elfelejteni, hogy

ez jelenleg a világ egyik legnagyobb, jelenleg is aktív vulkánja.

A Kilauea 1983 óta folyamatosan kitöréseket produkál és úgy tűnik a közeljövőben az aktivitása nem is fog csökkenni, a vulkán kutatók és kalandvágyó turisták legnagyobb örömére.

Bár veszélyesnek tekinthető, Hawaii egyik legnépszerűbb látványosságának számít, ahová turisták tömege érkezik abban a reményben, hogy láthatják amint az izzó vörös láva végigfolyik a hegyoldalon. Innen ered a neve is: lávaesés.

Alison Teal nem egy szokványos nő. Sokkal szívósabb, mint társai, mert nem a plázák melegében nevelkedett, nem lógott a iskolából... vagy mégis? De mégis, hol járt ez a lány? Már egész fiatalon világot szeretett volna látni, és gyakran csavargott el otthonról.

Nem bírtak vele sosem a szülők, kalandvágya akkor, és azóta is csillapíthatatlan.

Nem mellesleg a Discovery Channel Naked and Afraid című látványos túlélő showjának győztese lett, gyakran csak Tarzan-gyerekként említik.

hawaii-lavaeses-alison-teal

A legújabb dolog, amivel hallatott magáról, hogy gondolt egyet, fogta rózsaszín szörfdeszkáját, és felúszott vele a Kilauea hegyhez, ahol 2000 fokos lávafolyamok hömpölyögtek le a sziklákról, bele a vízbe.

Természetesen nem volt veszélytelen mutatvány, de Alison már hozzá van szokva a kockázatnak. Külön engedélyt kellett a nőnek szereznie ahhoz, hogy ennyire közel kerülhessen a lávaeséshez.

Ezzel a látvánnyal egy olyan álom vált számára valóra, amit gyerekkora óta dédelgetett.

Ahogyan az izzó, több ezer fokos láva az ódon sziklákon át a hideg vízbe csorog, és közben hatalmasakat sistereg, szisszen, olyan élmény, amit aligha él át az ember, csak egyszer életében.

hawaii-lavaeses-alison-teal-2

Természetesen Alison tudta, hogy nem merészkedhet túl közel, hiszen az életével játszott. A víz közelebb érve már több száz fokos is lehetett volna, és az olvadt láva ha rázuhan, véget vethetett volna életének.

Majdnem így is történt, az egyik sziklák akarta megközelíteni, amikor majdnem rázuhant egy már szilárduló félben lévő láva darabka.

Ekkor döntött úgy, hogy nem megy közelebb, és onnan gyönyörködik a látványban.

Van valami káprázatos ebben a lávaesésben. A forrongó lávafolyam világító erekként csurog le a sziklákon, mintha csak kifutott volna a Föld ősi levese a mélyben.

A Föld vére füstökben, óriási szisszenésekben múlik ki szilárd, élettelen kőzetté a vízbe zuhanva, bezárva ezzel az évmilliók óta tartó körfolyamatot, hogy aztán kezdődhessen minden elölről.

érdekes hihetetlen érdekesség hihetetlen emberek


Megtekintések száma: 18976





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet